ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]



Ενημερωτικό του αιρετού στο  ΚΥΣΔΕ
          Νεκτάριου Κορδή
εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 13/1/2015

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
   Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Τρίτη 13 Ιανουαρίου σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
  1. Χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε Διευθυντή Δ.Ε.
  2. Έγιναν δεκτές 21 αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών, ενώ απορρίφθηκαν 3 αιτήσεις, μειοψηφούντων των αιρετών. Παράλληλα έγιναν δεκτές 4 αιτήσεις ανάκλησης παραίτησης και 5 αιτήσεις επανεξέτασης παραίτησης ενώ 1 αίτηση απορρίφθηκε ομόφωνα.
  3. Αναφορικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών, τα εναπομείναντα κενά μετά τις τελευταίες προσλήψεις είναι πάνω από 400. Οι διαθέσιμες πιστώσεις είναι 100 από τον τακτικό προϋπολογισμό, ενώ αναμένεται η έγκριση των 800 πιστώσεων ΕΣΠΑ για την Παράλληλη στήριξη και τα σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Σοβαρά κενά ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν και στις δομές της Ειδικής Εκπαίδευσης.
  4. Σχετικά με το τεράστιο θέμα των μετατάξεων στην Πρωτοβάθμια, είναι γνωστό ότι στις 23 Δεκέμβρη είχαμε 157 μετατάξεις και 111 τροποποιήσεις μετατάξεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Και οι  μετατάξεις αυτές έγιναν χωρίς δημοσιοποίηση των μορίων και ξεσήκωσαν σωρεία διαμαρτυριών σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα! Είναι γνωστό ότι τα  κενά και τα πλεονάσματα προσδιορίστηκαν από μονοπρόσωπα όργανα: Διευθυντές Εκπαίδευσης, Περιφερειακούς Διευθυντές, Υπουργό Παιδείας και οι  μετατάξεις έγιναν από το γραφείο του Υπουργού Παιδείας και όχι από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Η τελευταία εξέλιξη αφορά τη σύσταση 3657 οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση 10 μέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών και ενώ έχουν μεσολαβήσει 16 μήνες από τις αρχικές μετατάξεις!  Πρόκειται για μια εξέλιξη που αποσκοπεί στη νομιμοποίηση μιας αδιαφανούς διαδικασίας. Παράλληλα τίθεται θέμα νομιμότητας, λόγω της απαγόρευσης υπηρεσιακών μεταβολών λόγω των εκλογών! Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  στην περίοδο αυτή, μετά την προκήρυξη εκλογών, θα όφειλε  να περιορισθεί ΑΥΣΤΗΡΑ σε καθήκοντα που αναλογούν σε αυτά ενός υπηρεσιακού υπουργού.  Σε κάθε περίπτωση πάντως θα έπρεπε να δοθεί στη δημοσιότητα ο πίνακας μοριοδότησης όλων των μεταταχθέντων, μετά τις σοβαρές καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί!
  5. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι το τελευταίο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας και μετά την προκήρυξη εκλογών ανέπτυξε ιδιαίτερη δραστηριότητα:
ü  Στις 8/1/2015 συγκαλεί το Εθνικό Συμβούλιο παιδείας χωρίς ουσιαστική θεματολογία αλλά με την απαραίτητη φυσικά παρουσία του Υπουργού.
ü  Στις 8/1/2015 ανακοινώνει το «πάγωμα» της τροφοδότησης της Τράπεζας θεμάτων με στόχο τον « εξορθολογισμό» της.
ü  Στις 12/1/2015 συγκαλεί το Συμβούλιο Ανώτατης  και Τεχνολογικής εκπαίδευσης για τον καθορισμό των εισακτέων σε ΑΕΙ- ΤΕΙ.
ü  Τέλος στις 31/12/2014 προκηρύσσονται θέσεις συντονιστών εκπαίδευσης εξωτερικού με ημερομηνία δημοσίευσης του ΦΕΚ(Β 3543/30-12-14) στις 8/1/2015! Για το θέμα αυτό μάλιστα ο υπουργός δήλωσε ότι « είχε ζητήσει ρητά από τον υφυπουργό κ. Γεωργαντά να κρατηθεί και να μη δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η προκήρυξη αυτή»! Αναφερόμαστε φυσικά στον Υπουργό και Υφυπουργό του ίδιου υπουργείου και της ίδιας κυβέρνησης!!!
ü  Είναι προφανές ότι σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένει με αγωνία το επόμενο « επικοινωνιακό πυροτέχνημα» του υπουργείου πριν τις 25 Γενάρη! Χρόνος υπάρχει εξάλλου…   

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Στις 25 Γενάρη ο ελληνικός λαός καλείται με την ψήφο του να ανοίξει το δρόμο εξόδου από την κρίση απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων! Στην εκπαίδευση ιδιαίτερα βιώσαμε τις άθλιες μνημονιακές πολιτικές οι οποίες:
ü  Διέλυσαν τη δημόσια παιδεία!
ü  Απαξίωσαν τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων!
ü  Μετέτρεψαν τη μόρφωση σε προνόμιο για τους λίγους!
ü  Έκλεισαν εκατοντάδες σχολεία!        
ü  Ιδιωτικοποίησαν την εκπαίδευση!
ü  Συρρίκνωσαν τη δημοκρατία επιβάλλοντας αυταρχισμό και απολύσεις!
Είναι προφανές ότι δεν πρέπει να τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο! Η κοινωνία αντιστέκεται, αγωνίζεται και ελπίζει! Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ!

Αθήνα 14 /1/2015



Νεκτάριος Κορδής,
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6977513534,
ηλ. δ/νση:  nekordis@yahoo.gr)


Χρήστος Φιρτινίδης,
αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6974488454,
ηλ.δ/νση: firtinidis@gmail.com )



                     εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]