ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Τάσος Κουράκης: Δεν θα προλάβετε να ολοκληρώσετε τη διάλυσή του
δημόσιου σχολείου κ. Λοβέρδο.
Για τα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες από τον Υπουργό Παιδείας, ο Τάσος Κουράκης, Συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε τα εξής:
΄΄ Λίγα 24ωρα πριν την μεγάλη ανατροπή της μνημονιακής νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, ο Υπουργός Παιδείας συνεχίζει να σχεδιάζει την πλήρη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Επιδιώκοντας την προσωπική του προβολή και μόνο, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και προκειμένου να βρίσκεται στην επικαιρότητα, δε διστάζει καθημερινά να υπογράφει και από μια καταστροφική, για τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, απόφαση.
Οι εξαγγελίες για βαθιές τομές στη λειτουργία του Δημοτικού σχολείου από το Σεπτέμβρη, έρχονται με σημερινή απόφαση να γίνουν πράξη από το Μάρτη. Χωρίς να υπολογίζει τις καταστροφικές συνέπειες που αυτό θα επιφέρει και αγνοώντας την εισήγηση του Ι.Ε.Π, εντάσσει τη μελέτη στο πρωινό πρόγραμμα, αφαιρώντας διδακτικές ώρες μαθημάτων και περικόπτοντας τη διδακτέα ύλη. Κι όλα αυτά, σκοπεύει να εφαρμοστούν το τρίτο τρίμηνο του διδακτικού έτους, δηλαδή στο τέλος της σχολικής χρονιάς! Πόσο περισσότερο επικίνδυνος μπορεί να γίνει ένας Υπουργός Παιδείας για το δημόσιο σχολείο, όταν η προχειρότητά στις αποφάσεις του έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο; Θυσιάζει την δημόσια εκπαίδευση για την προσωπική του προβολή. Δεν διστάζει ούτε να χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας για την προβολή των περί παντός του επιστητού απόψεών του, τις οποίες καταθέτει στα ΜΜΕ και κατά την προεκλογική περίοδο.
Σε αδιαφάνεια και με πλήθος ερωτηματικών για τις σκοπιμότητες που υπηρετούν, βρίσκονται και οι αποφάσεις του για τη συνέχιση του διάτρητου καθεστώτος των μετατάξεων, την αναμόρφωση- και πάλι στο μέσο της χρονιάς- των πινάκων κατάταξης των αναπληρωτών η οποία αναστατώνει την εκπαιδευτική κοινότητα και την προκήρυξη θέσεων συντονιστών στο εξωτερικό.
Ευτυχώς, ο κ. Λοβέρδος και η κυβέρνησή του δεν θα προλάβουν να ολοκληρώσουν τη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Ας αντιληφθεί ο Υπουργός, ότι πρέπει να σταματήσει να δημιουργεί τετελεσμένα με υπηρεσιακές μεταβολές της τελευταίας στιγμής, γιατί συμμετέχει σε μια κυβέρνηση την οποία ο λαός θα την παύσει στις 25 του μήνα. Να σταματήσει να δίνει παρατάσεις στις διαδικασίες της καταστροφικής αξιολόγησης, γιατί αυτή θα τελειώσει μαζί με την παρούσα κυβέρνηση και οι εκπαιδευτικοί θα βγούν οριστικά νικητές από αυτή τη μάχη.
Να σταματήσει επίσης να χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας ως μηχανισμό αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης. Πού αλήθεια στοχεύει η παρατηρούμενη τις τελευταίες ημέρες άρνηση αρκετών Προϊσταμένων σχολικών μονάδων να χορηγήσουν την ειδική εκλογική άδεια, καθώς η πλειοψηφία των αιτούντων εκπαιδευτικών πληρούν τις προϋποθέσεις για να τη λάβουν; Πού στοχεύει η καθυστερημένη καταβολή των αποζημιώσεων πολλών εκπαιδευτικών ωρομίσθιων και αναπληρωτών, η οποία με βάση τις ΄΄φήμες΄΄ που διαρρέει το Υπουργείο θα γίνει μόλις την προπαραμονή των εκλογών; Προφανής στόχος του Υπουργού, είναι η παρεμπόδιση του εκλογικού δικαιώματός χιλιάδων εκπαιδευτικών.
Ας σταματήσει επιτέλους, όλα έχουν ένα όριο.΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]