Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Η ελπίδα  που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ -όχι μόνο για τον τόπο μας αλλά  για όλη την Ευρώπη -σφραγίζει το τέλος  της πιο οδυνηρής  μεταπολεμικής περιόδου και την αρχή της μιας νέας εποχής της οποίας ο χαρακτήρας παραμένει ακόμη νεωτερικός, ελπιδοφόρος και  υπό διαμόρφωση από την κοινωνική δυναμική.
 Το σύνθημα  «η εμείς η αυτοί»  αφορά πλέον όλη την Ευρώπη.  Από αυτή την άποψη η ιστορική ευκαιρία μιας αποφασιστικής νίκης της Αριστεράς στην Ελλάδα  σημαδεύει την αρχή του τέλους μια «εποχής στην κόλαση». Η προοπτική της νίκης αποτελεί όπως θα  έλεγε ο Ερνστ Μπλοχ: «… συγκεκριμένη ουτοπία, δηλαδή μια υπαρκτή ιστορική δυνατότητα και ταυτόχρονα τον τόπο μιας αναγεννημένης, βαθιάς ελπίδας. Είναι ένα όνειρο προς τα εμπρός! Συνδέεται οργανικά με τις υπαρκτές τάσεις και δυναμικές που δρουν στο παρόν και μεσολαβεί διαλεκτικά με αυτό που προτίθεται να υπερβεί».
Τίποτα πιο δυνατό από μια ιδέα και μια ανάγκη που έχουν ωριμάσει. Το μέλλον ξεκινάει τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου