Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

18-05-15 Σχετικά με το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων του 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναφορικά με το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων του 2013, για το οποίο έχει προκληθεί αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, διευκρινίζει τα ακόλουθα:
Δεν υπάρχει, προς το παρόν, καμία ειλημμένη απόφαση. Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα και την συνθετότητα του ζητήματος, προχώρησε στην σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, Ομοσπονδιών και υπηρεσιακών παραγόντων. Στόχος είναι η διερεύνηση αξιόπιστων και αποτελεσματικών προτάσεων θεραπείας των στρεβλώσεων, στο πλαίσιο της αντικειμενικότητας και της δικαιοσύνης. Η επιτροπή συνεχίζει τις εργασίες της προκειμένου να εισηγηθεί τις προτάσεις της στην πολιτική ηγεσία, η οποία έχει και την τελική ευθύνη.

Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να εξαντλήσει τον διάλογο με τα όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη προκειμένου να εξευρεθεί η λύση εκείνη που θα είναι προς όφελος τόσο της εκπαιδευτικής διαδικασίας όσο και της εκπαιδευτικής κοινότητας στο σύνολο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου