ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242
Τηλ – Fax  210-5910896                                                  

Αιγάλεω 15-6-2015


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Δ.Ε. Γ΄ΑΘΗΝΑΣ

            Την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση των Α΄, Β΄, Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής με τον Διευθυντή της ΔΔΕ Γ΄Αθήνας κ. Γ. Ζαφειρακίδη. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν το χωροταξικό, η συγκρότηση τμημάτων καθώς επίσης και ο υπολογισμός των κενών- πλεονασμάτων.
          Δυστυχώς, ο Διευθυντής  Εκπαίδευσης προέβη για άλλη μια φορά και μάλιστα με ιδιαίτερη σφοδρότητα στην τακτική αυταρχισμού και ενέμεινε στις γνωστές του θέσεις της τελευταίας τετραετίας για στοχευμένη αποδυνάμωση σχολικών μονάδων χωρίς να μπορεί να στοιχειοθετήσει τις συγκεκριμένες επιλογές.
          Υπενθυμίζουμε ότι το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ είχε πραγματοποιήσει και στις 30 Μαρτίου παράσταση διαμαρτυρίας για το συγκεκριμένο θέμα, δυστυχώς χωρίς να πάρουμε πειστικές απαντήσεις στα ζητήματα που είχαμε θέσει.
          Ο κος Ζαφειρακίδης με ιδιαίτερα δριμύ τρόπο προσέβαλε συναδέλφους- μέλη των ΔΣ καθώς και παριστάμενους Δ/ντές που διαμαρτυρήθηκαν για την πρόβλεψή του σε σχέση με τον μειωμένο αριθμό τμημάτων για τη σχολική χρονιά 2015-16 που ουσιαστικά οδηγεί στην αποδυνάμωση- κατηγοριοποίηση σχολικών μονάδων. Επισημάναμε σε υψηλό τόνο ότι οι όποιες μεθοδεύσεις από την πλευρά της Δ/νσης μας βρίσκουν αντίθετους, αφού πάγια θέση της Β΄ΕΛΜΕ είναι η ισότιμη και δίκαιη κατανομή του μαθητικού δυναμικού μεταξύ ισότιμων και ισοδύναμων κτιριακά σχολικών μονάδων.
          Καλούμε τους Συλλόγους διδασκόντων των σχολικών μονάδων που βάλλονται από τις προσωπικές επιλογές του Διευθυντή Εκπαίδευσης  να διατυπώσουν άμεσα τις προτάσεις τους προκειμένου να κατατεθούν στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, κ. Λόντο κατά τη συνάντησή μας στα πλαίσια κοινών δράσεων των Α΄, Β΄, Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής.
          Σε σχέση με τα κενά-πλεονασμάτα, επισημάναμε την ανάγκη υπολογισμού πραγματικών και όχι πλασματικών αριθμών που μας φέρνουν αντιμέτωπους με τεράστια κενά στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Επίσης αναδείξαμε την ανάγκη απόδοσης οργανικών θέσεων με λιγότερες από 12 ώρες, τμήματα γενικής παιδείας σε Λύκεια και Γυμνάσια με έως 25 μαθητές -χωρίς παρεκκλίσεις- τμήματα κατεύθυνσης με μέγιστο αριθμό 20 μαθητές και ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ για την ουσιαστική στήριξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Τα παραπάνω μέτρα θεωρούμε ότι θα ανακουφίσουν εν μέρει την εκπαιδευτική καθημερινότητα, τόσο τους συναδέλφους όσο και τους μαθητές μας, αποσκοπώντας στην παροχή εκπαίδευσης που αρμόζει στο ελληνικό δημόσιο σχολείο, χωρίς ταξικούς φραγμούς και  διαρροή λόγω της τεράστιας οικονομική ύφεσης που ζούμε ως αποτέλεσμα των ασφυκτικών μέτρων που επιβλήθηκαν την προηγούμενη πενταετία.
          Τέλος, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναφέρουμε την ανάγκη συσπείρωσης όλων των συναδέλφων στο συνδικάτο μας, τη συνέχιση των αγώνων μας για επαναφορά του ωραρίου μας και να υπενθυμίσουμε ότι μόνον με τον αγώνα μας καταφέραμε την επιστροφή των συναδέλφων μας που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-απόλυσης στα σχολεία, την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της τιμωρητικής αξιολόγησης/χειραγώγησης που οδηγούσε σε κατηγοριοποίηση των σχολείων και απολύσεις. Χαιρετίζουμε τα πρώτα δείγματα ενδυνάμωσης του ρόλου του συλλόγου διδασκόντων στην ανάδειξη των δ/ντών σχολικών μονάδων και απαιτούμε την περαιτέρω ενδυνάμωσή του με την κατάργηση του «καθηκοντολογίου».


Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ



Ο Πρόεδρος


Νεκτάριος Κορδής



Η Γεν. Γραμματέας


Κατερίνα Νομίδη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]