ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
Το 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ ολοκληρώθηκε μέσα σε ιδιαίτερα ακραίες πολιτικές συνθήκες, με αποκορύφωμα την προκήρυξη δημοψηφίσματος, που επηρέασαν καθοριστικά το περιεχόμενο των συζητήσεών του.
Παρά τις δυσκολίες της συγκυρίας, το Συνέδριο κατέληξε στην επικαιροποίηση των θέσεων του κλάδου σε βασικά εργασιακά και εκπαιδευτικά προβλήματα και έδωσε το στίγμα της αγωνιστικής αντιμετώπισής τους.
Οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ έπαιξαν βασικό ρόλο στην εξέλιξη και το θετικό προσανατολισμό του Συνεδρίου. Βέβαια, δεν έλειψαν και αρνητικές πλευρές, όπως η μη ψήφιση πλαισίου υποστηρικτικού του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα καθώς και η διατήρηση της συνδρομής των ΕΛΜΕ σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Συνεδρίου, οι δυνάμεις των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων για δεύτερη συνεχή χρονιά κατέλαβαν την πρώτη θέση με ποσοστό 35% (6 ποσοστιαίες μονάδες παραπάνω σε σχέση με το προηγούμενο Συνέδριο) και 4 έδρες (μία έδρα παραπάνω) στο νέο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.
Είναι προφανές ότι αναλαμβάνουμε τις νέες, αυξημένες ευθύνες που μας αναλογούν για τη λειτουργία και τη δράση της Ομοσπονδίας και τον αγωνιστικό προσανατολισμό του κλάδου.
Η Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ εκτίμησε όλες τις διαδικασίες, όπως και τη συμμετοχή των δυνάμεών μας στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή του 17ου  Συνεδρίου. Πιστεύουμε ότι ανταποκριθήκαμε ικανοποιητικά στις αυξημένες απαιτήσεις αυτού του Συνεδρίου με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και προσήλωση στη συλλογικότητα. Τυχόν ανεπάρκειες, παραλείψεις και κενά θα αποτιμηθούν μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες που αποτελούν σταθερό κεκτημένο της παράταξής μας στο αμέσως επόμενο διάστημα. Πιστεύουμε ότι κατάλληλη περίοδος γι’ αυτό είναι τα τέλη Αυγούστου ή το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, οπότε η παράταξη μπορεί να προχωρήσει σε διευρυμένη Συνδιάσκεψη.
Η Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ

Αθήνα, 7/7/15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]