Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Ενημέρωση για τη διαδικασία των αποσπάσεων Δ.Ε. 2015


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Σχετικά με τη διαδικασία των αποσπάσεων σας ενημερώνουμε τα εξής:
1.     Έχει ήδη υποβληθεί το αίτημα  εξαίρεσης από την απαγόρευση υπηρεσιακών μεταβολών, για λόγους αντιμετώπισης ειδικών αναγκών και για συγκεκριμένες υπηρεσιακές μεταβολές.
2.     Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος αυτού από την ειδική τριμελή επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών.
3.     Αμέσως μετά το ΚΥΣΔΕ να προχωρήσει στη συζήτηση επί των αποσπάσεων και στη διαμόρφωση της τελικής εισήγησης του, για να προωθηθεί προς υπογραφή στην Υπουργό Παιδείας.
4.     Είναι προφανές ότι οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να αποδεσμευτούν χωρίς καμιά καθυστέρηση  για να αναλάβουν υπηρεσία στο ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ απόσπασης  και να προχωρήσουν συνολικά οι τοποθετήσεις σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ.
5.     Στη συνέχεια και μετά την επικαιροποίηση των κενών να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης αναπληρωτών.
6.     Τέλος σχετικά με το ζήτημα της ανάληψης υπηρεσίας των εκπαιδευτικών την 1η Σεπτέμβρη –και εφόσον έχει εξασφαλιστεί η άδεια εξαίρεσης – θα μπορούσε να δοθεί η δυνατότητα η πράξη ανάληψης να γίνει μέσω FAX, για να καλυφθεί το σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι την επίσημη ανακοίνωση των αποσπάσεων.
Αθήνα 29/8/2015
Νεκτάριος Κορδής
Αιρετό Μέλος του ΚΥΣΔΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου