ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

   Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
e-mail:olme@otenet.gr                                                                        Αθήνα, 18/1/2017

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Είναι γνωστό ότι μετά την αποτυχημένη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία, η κυβέρνηση Ερντογάν προχώρησε σε απολύσεις και έθεσε σε διαθεσιμότητα χιλιάδες  δημοσίους υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων και εκπαιδευτικούς, με την κατηγορία, ή κα απλές υποψίες, για συμμετοχή ή υποστήριξη των πραξικοπηματιών ή όσων τους στήριζαν.
Από το συνδικάτο των εκπαιδευτικών της  Τουρκίας (EGITIM SEN) – με το οποίο η ΟΛΜΕ διατηρεί παραδοσιακούς δεσμούς αλληλεγγύης και ιδιαίτερων σχέσεων, στο πλαίσιο και των διεθνών σχέσεων της Ομοσπονδίας – 12.000 εκπαιδευτικοί τέθηκαν αρχικά εκτός υπηρεσίας. Από αυτούς οι 6.000 τελικά επέστρεψαν στα  σχολεία, για τους 5.200 εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις και είναι προς το παρόν σε διαθεσιμότητα, ενώ οι 800 έχουν απολυθεί οριστικά και εκκρεμούν επίσης σε βάρος τους και ποινικές διώξεις.
Το συνδικάτο (EGITIM SEN) έχει αναλάβει τη στήριξη αυτών και των οικογενειών τους. Το κόστος είναι δυσβάστακτο, στα δε έξοδα αυτά πρέπει να προστεθεί και το κόστος νομικής στήριξης όλων. Επίσης με βάση τους νόμους στην Τουρκία τα συνδικάτα δεν μπορούν να ενισχυθούν οικονομικά από άλλα σωματεία ή φορείς και το μόνο που απομένει είναι η διεθνής αλληλεγγύη και η μεταφορά πόρων συνδικάτων άλλων χωρών μέσω της ETUCE (Ευρωπαϊκή Ένωση Συνδικάτων Εκπ/σης).
Γι αυτό το λόγο το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ και όλες-όλους τους συναδέλφους  να ενισχύσουν οικονομικά το συνδικάτο των εκπαιδευτικών της Τουρκίας. Υπενθυμίζουμε τη στήριξη που είχαμε από τα συνδικάτα άλλων χωρών στο πρόσφατο παρελθόν.
Τα χρηματικά ποσά κατατίθενται στον εξής λογαριασμό     :
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΟΛΜΕ)

ΤΡΑΠΕΖΑ ALPHA BANK
IBAN Αρ. λογαριασμού: GR85 0140 1140 1140 0200 2005 940



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]