ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 
Ανακοίνωση για τις εκλογές και το 18ο Συνέδριο.
 « Όταν η ψηφοθηρία στηρίζεται στη λάσπη…»
                                                                                                                                                                      Μάιος 2017
Συνάδελφοι/ισσες,
Την περίοδο αυτή γίνονται κρίσιμες εκλογές στις ΕΛΜΕ για την εκλογή αντιπροσώπων για το 18ο  Συνέδριο, οι οποίοι θα ψηφίσουν  θέσεις  της ΟΛΜΕ και θα  αναδείξουν την ηγεσία της για τα επόμενα δύο χρόνια.
Οι εκλογές αυτές αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα, αφενός λόγω της ανάγκης να ενταθεί η αντίσταση των εργαζόμενων και των εκπαιδευτικών απέναντι στις συνεχιζόμενες μνημονιακές πολιτικές και στα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης,  και αφετέρου λόγω της υπάρχουσας κρίσης του συνδικαλιστικού κινήματος, της αποσυσπείρωσης και της ύφεσης των κοινωνικών αγώνων.
Δυστυχώς, σε αυτές τις συνθήκες, κάποιες παρατάξεις, ενώ έχουν οι ίδιες συμβάλλει με την παραταξιακή – κομματική περιχαράκωση της τακτικής τους στην υπονόμευση της ΟΛΜΕ και στην  απαξίωσή της στις συνειδήσεις των συναδέλφων, εξαπολύουν μια γενικευμένη επίθεση με απίστευτες κατηγορίες και ψέματα απέναντι στις ΣΥΝΕΚ,  στις οποίες  επιχειρούν να χρεώσουν όλες τις παθογένειες και τις αδυναμίες του συνδικαλιστικού κινήματος, με στόχο να αποποιηθούν τις δικές τους ευθύνες και να «ψαρέψουν» στα θολά ψήφους, εν όψει του Συνεδρίου.
Συναδέλφισσες/οι,
Τα προβλήματα των εκπαιδευτικών και της Δημόσιας Εκπαίδευσης  είναι ιδιαίτερα σοβαρά, ώστε να αφήσουμε να κυριαρχήσουν τέτοιες πρακτικές που αναπαράγουν αδιέξοδα, πόλωση, αναποτελεσματικότητα και απαξίωση για το συνδικαλιστικό κίνημα.
Δεν μας πτοούν τα ψέματα και οι συκοφαντίες. Η παράταξή μας έχει ξεκάθαρη στάση και θέσεις, υπηρετεί με συνέπεια τις ψηφισμένες θέσεις της ΟΛΜΕ χωρίς ιδιοτελή «κοπτορραπτική», πρωτοστατεί στις διεκδικήσεις  των πάγιων αιτημάτων του κλάδου, υπερασπίζεται με υπευθυνότητα τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και του δημόσιου σχολείου, αντιπαλεύει στην πράξη τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση που τις επιβάλλει, και διεκδικεί την αυτοτέλεια του συνδικάτου απέναντι σε κομματικά συμφέροντα και περιχαρακώσεις.  Οι συνάδελφοι γνωρίζουν  τις θέσεις μας και τη δράση μας δεκαετίες τώρα.
Είμαστε περήφανοι για τη συμβολή μας στον αγωνιστικό - ενωτικό προσανατολισμό της Ομοσπονδίας  για τη λύση των προβλημάτων των εκπαιδευτικών και της δημόσιας εκπαίδευσης  σε όλες τις πολιτικές συνθήκες της πρόσφατης ιστορίας μας. Τον ίδιο προσανατολισμό θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με αποφασιστικότητα.
Θεωρούμε σημαντικό τόσο στο 18ο Συνέδριο, όσο και στο νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ, ο συσχετισμός των δυνάμεων που θα διαμορφωθεί να ενισχύσει τις δυνάμεις που θα παρέχουν εχέγγυα, ότι η νέα ΟΛΜΕ θα γίνει η φωνή και η δύναμη κάθε συναδέλφισσας και συναδέλφου, μακριά από διχαστικές λογικές και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες. Θα δώσουμε τη μάχη για μια ΟΛΜΕ ενωτική, μαχητική, ριζοσπαστική, αλληλέγγυα, ανυποχώρητη απέναντι στα συμφέροντα του κλάδου και του δημόσιου σχολείου, πρωτοπόρα  στις διεκδικήσεις  του ελληνικού λαού για την ανατροπή των μνημονίων και των καταστροφικών πολιτικών της λιτότητας.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΚ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]