Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

ΠΡΟΤΥΠΑ/ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ

ΘΕΜΑ: Διευκρίνηση σχετικά με τους υπηρετούντες με πενταετή θητεία σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία
Σε συνέχεια του υπ’ αριθμ. πρωτ. 54532/Ε2/3-4-2018 εγγράφου διευκρινίζουμε ότι η θητεία των υπηρετούντων σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν μετατέθηκαν από περιοχή σε περιοχή το τρέχον έτος, παρατάθηκε έως 31-08-2019, σύμφωνα με το άρθ. 97 του Ν. 4530/2018.
Από τον συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 50 παρ. 8 και 37 παρ. 4 του Ν.3966/2011 όπως ισχύουν, οι εκπαιδευτικοί των οποίων η θητεία παρατάθηκε δεν ανήκουν στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ κι ως εκ τούτου οι υποβληθείσες αιτήσεις οριστικής τοποθέτησης δεν θα ληφθούν υπόψη. Επιπλέον, ζήτημα μετάθεσης από σχολείο σε σχολείο της ίδιας περιοχής (βελτίωσης) δεν τίθεται, καθώς ουδείς εκ των υπηρετούντων σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία εκπαιδευτικός έχει οριστική τοποθέτηση σε σχολική μονάδα ώστε να δύναται να αιτηθεί βελτίωση θέσης.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου