ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Ανακοίνωση-καταγγελία των ΣΥΝΕΚ  για την αστυνομική βία κατά των διαδηλωτών εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ στις 11-1-2019
Κάλεσμα στην απεργία και στις κινητοποιήσεις της Δευτέρας 14-1-2019
Οι ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ  (ΣΥΝ.Ε.Κ.) χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων εκπαιδευτικών στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή της ΟΛΜΕ-ΔΟΕ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, για το σύστημα διορισμού και προσλήψεων αναπληρωτών.
Ταυτόχρονα καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε απερίφραστα την ωμή βία της αστυνομίας, αστυνομική βία που είχε ως αποτέλεσμα  να τραυματιστούν διαδηλωτές εκπαιδευτικοί. Συνέπεια της βάρβαρης και βίαιης αυτής επίθεσης  ήταν και ο τραυματισμός των συναδέλφων Θεοδώρας Δριμάλα μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ, καθώς και του Γιάννη Δελή βουλευτή του ΚΚΕ.
Οι ΣΥΝΕΚ με τον πιο αυστηρό τρόπο προειδοποιούν προς πάσα κατεύθυνση ότι όχι μόνο δεν είναι ανεκτή η σημερινή στάση και πράξη της αστυνομίας-ΜΑΤ, αλλά επιβάλλονται ως δείγμα βούλησης ανάληψης πολιτικής  ευθύνης από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πέραν της ΕΔΕ που αποφάσισε, άμεσες πολιτικές ενέργειες και πράξεις, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοιες ενέργειες από την αστυνομία.

Καμία αστυνομική βία, καμία προσπάθεια καταστολής δεν σταματά το εκπαιδευτικό κίνημα, όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν. Συσπειρωνόμαστε και δυναμώνουμε τον αγώνα, με οδηγό τις θέσεις του κλάδου για μόνιμους μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση, με γνώμονα την χρόνια προσφορά των συναδέλφων συμβασιούχων αναπληρωτών σε θέσεις μάλιστα πάγιων και διαρκών αναγκών, διεκδικώντας το μόνιμο διορισμό τους για την κάλυψη όλων αυτών των θέσεων, σε όφελος της δημόσιας εκπαίδευσης και των μαθητών/τριών μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μαζικά να συμμετέχουν στην απεργία και στο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, μέρα ψήφισης της τροπολογίας για το σύστημα διορισμού μονίμων και αναπληρωτών, στις 3 μμ στη Βουλή.


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]