ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

olme-adedy-kinitopoiisi



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις

Η ΟΛΜΕ καλεί και συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 9/7 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενάντια στο απαράδεκτο ν/σ απαγόρευσης των διαδηλώσεων

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει δέσμη ακραία αυταρχικών και αντιδημοκρατικών μέτρων, τα οποία περιστέλλουν δραστικά το δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού να πραγματοποιούν δημόσιες συγκεντρώσεις και να διαδηλώνουν.
Το νομοσχέδιο δίνει την εξουσία στις αστυνομικές και λιμενικές αρχές, με διάφορες δικαιολογίες και προσχήματα, να απαγορεύει,  να περιορίζει και να διαλύει δημόσιες συναθροίσεις.
Καθιερώνει το φακέλωμα εκείνων που οργανώνουν διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις απαιτώντας από αυτούς να γνωστοποιούν στις αστυνομικές αρχές τα στοιχεία ταυτότητάς τους και το πρόγραμμα και το περιεχόμενο της δράσης. Οι διοργανωτές καθίστανται υπεύθυνοι για ό,τι τυχόν συμβεί σε μια διαδήλωση και το οποίο μπορεί να επισύρει ποινικές κυρώσεις.
Τα νέα αντιδημοκρατικά μέτρα της κυβέρνησης έρχονται να συμπληρώσουν τα μέτρα κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου και του αντισυνδικαλιστικού νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα  της απεργίας. Επιχειρείται να επιβληθούν, την ώρα που προωθούνται πιο σκληρά ταξικά αντεργατικά μέτρα (απελευθέρωση απολύσεων, εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις μισθών, διάλυση συλλογικών συμβάσεων κλπ).
Το νέο νομοσχέδιο ολοκληρώνει ένα σκληρό αυταρχικό νομοθετικό πλαίσιο το οποίο επιδιώκει να βάλει στο «γύψο» την μαζική δράση και τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών, των λαϊκών και πολιτικών οργανώσεων, που αντιστέκονται και παλεύουν ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική. Διαμορφώνει ένα νέο αντιδραστικό καθεστώς το οποίο στη πράξη επιχειρεί να καταργήσει το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα του «συνέρχεσθαι», με στόχο να καταπνίξει τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού για τα δικαιώματα τους και να επιβάλλει ανεμπόδιστα την αντεργατική πολιτική.

ü  Καταγγέλλουμε το νέο αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο.
ü  Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα σε κινητοποιήσεις για να μην περάσει το νομοσχέδιο.
ü  Αγωνιζόμαστε να μην αφαιρεθούν από τους εργαζομένους οι δημοκρατικές κατακτήσεις τους, με τις οποίες υπερασπίζονται και διεκδικούν εργασιακά, συνδικαλιστικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.
ü  Με την ενιαία και ανυποχώρητη πάλη μας προστατεύουμε τα δικαιώματα μας να διαδηλώνουμε και να απεργούμε ανεμπόδιστα.

Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις και τους αγώνες των εργαζομένων

Καλούμε όλες και όλους ,την Πέμπτη 9 Ιούλη 2020, στις 7μμ, σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]