ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Ενισχυτική κοροϊδία

ΔΗΛΩΣΗ
ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ  ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
(Ζωγραφάκη Ελένης - Κοτσιφάκη Θέμη)


Δυο μήνες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς το Υπουργείο Παιδείας εδέησε να εξαγγείλει την έναρξη (!!!) ενισχυτικής διδασκαλίας μόνο για Γυμνάσια και επιμένοντας να κρατά εξαθλιωμένους οικονομικά και εργασιακά τους εκπαιδευτικούς (ωρομίσθιους των 9 €).
            Προφανώς και με αυτό τον τρόπο υποβαθμίζει και απαξιώνει ακόμα περισσότερο την αντισταθμιστική εκπαίδευση, που ήδη είχε υπονομευτεί από τις μνημονιακές πολιτικές.
            Σε αντίθεση, όμως, με την αναλγησία της κυβέρνησης οι εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί φορείς αναπτύσσουν όλα αυτά τα χρόνια την «αλληλέγγυα ενισχυτική εκπαίδευση» με την εθελοντική δράση εκπαιδευτικών, μια προσπάθεια που η ηγεσία του Υπ. Παιδείας συστηματικά αγνοεί.
Την ίδια στιγμή το Υπ. Παιδείας, και η κυβέρνηση έχουν αφήσει χιλιάδες μαθητές χωρίς εκπαιδευτικούς στο κανονικό πρόγραμμα σπουδών.           
Χάνονται, ακόμη και σήμερα, 32.000 ώρες την εβδομάδα, γιατί δεν πραγματοποιούνται μαθήματα λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών και δεν υπάρχει πιθανότητα να καλυφθούν αυτά τα κενά μέχρι το τέλος της χρονιάς, αφού το Υπουργείο Παιδείας δηλώνει πως δεν υπάρχουν άλλες πιστώσεις.
Αυτό σημαίνει «λιγότερο δημόσιο», που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα.
            Με την επιβολή της πολιτικής του μνημονίου και στην εκπαίδευση, αυξάνεται η μαθητική διαρροή και ο λειτουργικός αναλφαβητισμός, και ουσιαστικά παραβιάζεται το συνταγματικό δικαίωμα της ίσης πρόσβασης όλων των παιδιών στη μόρφωση.
            Είναι επιτακτική ανάγκη να ανατραπεί τώρα αυτή η πολιτική, γιατί, αν συνεχιστεί, θα καταστραφεί το δημόσιο σχολείο.


Αθήνα 28-2-13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]