ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
28-02-2013

ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

    Η κυβέρνηση συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο προχωράει στην πλήρη εφαρμογή των υποχρεωτικών ενοποιήσεων επικουρικών ταμείων σε ένα υπερταμείο με 4 περίπου εκατομμύρια ασφαλισμένους και στη νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων.
    Η κυβέρνηση επικαλούμενη τα οικονομικά προβλήματα των ταμείων που έφεραν οι δικές της πολιτικές επιχειρεί τη δραστική έως και 60 % μείωση των καταβαλλόμενων συντάξεων. Μετά τη λεηλασία που έχουν υποστεί τα αποθεματικά των ταμείων με πολλούς και διάφορους τρόπους όπως η φούσκα του χρηματιστηρίου, τα δομημένα ομόλογα, το κούρεμα των ομολόγων αλλά και το κούρεμα ακόμη και των μετρητών που ήταν κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος έρχεται τώρα και μειώνει δραστικά τις καταβαλλόμενες συντάξεις.
    Tο μέλλον και η βιωσιμότητα των επικουρικών ασφαλιστικών ταμείων έχει άμεση σχέση και συνάρτηση με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές που βαθαίνουν την ύφεση, αυξάνουν την ανεργία, μειώνουν τους μισθούς, γιγαντώνουν την εισφοροδιαφυγή και έχουν άμεση επίδραση στα έσοδά τους. Ταυτόχρονα δεν μπορεί η λεηλασία των κόπων μιας ολόκληρης ζωής να θεωρείται ούτε νόμιμη ούτε ηθική και αυτό που απαιτείται είναι όχι το διαρκές κούρεμα αποθεματικών και συντάξεων που συντελείται αλλά η επιστροφή των κλεμμένων και η ανακεφαλαιοποίηση  του ασφαλιστικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]