ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

 


Ανοσία αγέλης και όποιος επιβιώσει!

Αδιαφορώντας για τις εκκλήσεις πολλών ειδικών επιστημόνων που ζητούσαν να μην ανοίξουν τα σχολεία και απαξιώνοντας πλήρως όλες τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, η Κυβέρνηση του «θεόσταλτου» Κ. Μητσοτάκη και το ΥΠΑΙΘ αποφάσισαν να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο. Διατηρούν το αντιεπιστημονικό πρωτόκολλο του 50%+1, διατηρούν τον συνωστισμό στις σχολικές τάξεις και τα σχολικά λεωφορεία, δεν λαμβάνουν καμία μέριμνα για τους/τις εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με άδεια ειδικού σκοπού, δεν προμηθεύουν καν με μάσκες και αντισηπτικά την εκπαιδευτική κοινότητα, αρνήθηκαν τη συνταγογράφηση των μοριακών και rapid test, πριμοδοτώντας το πλιάτσικο των διαγνωστικών κέντρων με το γελοίο πλαφόν των 47 ευρώ και φυσικά αρνήθηκαν ακόμα και την πρόβλεψη για άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς των μαθητών που θα βρεθούν θετικοί, στέλνοντάς τους επί της ουσίας για να διασπείρουν τον ιό στους χώρους εργασίας τους!

Το μοναδικό «μέτρο» που ανακοίνωσαν είναι η χορήγηση για την πρώτη και μόνο εβδομάδα ενός επιπλέον σελφ τεστ που θα γίνει σήμερα Πέμπτη!  Δεν είναι τυχαίο ότι με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ κατά 18% αυξήθηκαν οι ασθενείς ηλικίας 4-18 ετών που νοσούν με κορωνοϊό και ανήλθαν σε 43.386 την εβδομάδα από 3-9 Ιανουαρίου πριν δηλαδή το άνοιγμα των σχολείων!

Με την επαναλειτουργία των σχολείων και τα χιλιάδες κρούσματα που καταγράφονται σε εκπαιδευτικούς, έχουν προκύψει χιλιάδες νέα κενά τα οποία έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα πάγια κενά, που το ΥΠΑΙΘ δεν έχει καλύψει μέχρι σήμερα! Πάνω από 20.000 μαθητές και 8.000 εκπαιδευτικοί απουσιάζουν με βάση τα στοιχεία που είχαμε μέχρι την Τρίτη και σε αναμονή των νέων στοιχείων μετά και το σημερινό τεστ.

Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, με τη μετάλλαξη «Ο» να σαρώνει και τις ημερήσιες εισαγωγές περιστατικών Covid στα νοσοκομεία να έχουν εκτοξευθεί σε δέκα μέρες από 340 σε 632, η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν. Σε όλη την Ευρώπη τα σχολεία ανοίγουν με ειδικά πρωτόκολλα και στις περισσότερες χώρες στο ένα ή δύο κρούσματα το τμήμα θα κλείνει για λίγες μέρες και οι μαθητές θα υποβάλλονται σε δωρεάν συνταγογραφημένα μοριακά τεστ, προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα της μεταδοτικότητας.Αυτά στην Ευρώπη όμως. Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση αγνοεί τη ζοφερή πραγματικότητα, την αγωνία και τους φόβους των γονιών και επιβεβαιώνει ότι μετά από δύο χρόνια τραγικής διαχείρισης και παταγώδους αποτυχίας, με τη χώρα να καταρρίπτει κάθε αρνητικό ευρωπαϊκό ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους, επιλέγει την ανοσία αγέλης και όποιος επιβιώσει.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας οι εκπαιδευτικοί έχουν επιφορτιστεί με καθήκοντα που δεν τους αναλογούν (υπεύθυνοι covid, διανομή self test κα), έχουν υποχρεωθεί παρανόμως σε επίταξη του προσωπικού τους εξοπλισμού για την τηλεκπαίδευση, έχουν υποστεί επανειλημμένα παραβιάσεις του εργασιακού τους ωραρίου. Η ακατανόητη εμμονή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ να μην αποδεχθεί καμία πρόταση της εκπαιδευτικής κοινότητας και η πλημμελής προετοιμασία του κατά το άνοιγμα των σχολείων, ανάγκασε διευθυντές/ντριες των σχολείων να εργαστούν ημέρα αργίας για αλλότρια καθήκοντα και να παραστούν στις σχολικές μονάδες πριν την νόμιμη έναρξη λειτουργίας τους. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται διαρκώς να σηκώσουν στις πλάτες τους την παντελή έλλειψη οργάνωσης του ΥΠΑΙΘ!

Απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘ να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για την στελέχωση των σχολείων και την προστασία της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας! Απαιτούμε να προσληφθούν άμεσα αναπληρωτές για την κάλυψη όλων των υπαρχόντων κενών και να μετατραπούν όλες οι τρίμηνες συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης έως τη λήξη του σχολικού έτους! Οι ζωές μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών δεν είναι αναλώσιμες! Απαιτούμε την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ και της δημόσιας Υγείας και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών!

Νεκτάριος Κορδής




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]