ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

 


Ο κυνισμός των «θεόσταλτων»  και οι 21.732 «αόρατοι» νεκροί της Πανδημίας!

 

     Περίπου 6.500 θετικά self test ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας μετά το χθεσινό έλεγχο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων της εβδομάδας σε περίπου 32.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς! Τα περισσότερα καταγράφηκαν σε μαθητές, παρόλο που η κυβέρνηση δεν αναφέρει συγκεκριμένα πόσα από αυτά εντοπίστηκαν στη μαθητική κοινότητα και πόσα στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Υπενθυμίζω ότι στα στοιχεία του ΕΟΔΥ δεν αποτυπώνονται τα σχεδόν 32.000 κρούσματα στην εκπαίδευση τα οποία είναι..."εν δυνάμει" κρούσματα γιατί έχουν γίνει με self test και όχι με rapid ή μοριακό για να δηλωθούν επίσημα στον ΕΟΔΥ! Εξάλλου είναι γνωστό ότι στα σχολεία με 25-27 μαθητές ανά τάξη  και στα  μέσα μαζικής μεταφοράς που χρησιμοποιούν χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί για τις μετακινήσεις τους,  ο ιός δεν κολλάει!

     Έτσι χθες είχαμε λίγο πάνω από 20.000 κρούσματα, το Υπουργείο Παιδείας πανηγυρίζει γιατί έκλεισαν μόνο δύο τμήματα με το μαγικό πρωτόκολλο του 50%+1 νοσούντων και ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι το 2021 μπορεί να είχαμε 21.000 νεκρούς...  «Όμως, ταυτόχρονα, κρατήσαμε την οικονομία ανοιχτή, δεν κάναμε lockdown, σώσαμε τον τουρισμό και είχαμε και μια ανάπτυξη εξαιρετικά υψηλή»!

     Η ανατριχιαστική σύγκριση των νεκρών της πανδημίας με τη «σωτηρία του τουρισμού» και την «ανοικτή οικονομία», είναι προσβλητική για όλους τους πολίτες, πολύ περισσότερο για τις χιλιάδες οικογένειες που θρηνούν τους νεκρούς τους από κορωνοϊό. Πέρα από την απουσία ενσυναίσθησης από τον «θεόσταλτο» Κ. Μητσοτάκη δείχνει ότι οι 21.732 νεκροί της Πανδημίας είναι όχι μόνο «αόρατοι» αλλά και απλοί αριθμοί πάνω στους οποίους χτίζεται το success story της καλύτερης Κυβέρνησης όλων των εποχών στην Ελλάδα!

     Σε σχέση με την κατάσταση στα σχολεία και με αφορμή τις μαθητικές καταλήψεις, ασκούνται προφορικές πιέσεις αλλά και απειλές σε εκπαιδευτικούς από ανώτερα και κατώτερα «στελέχη» της Εκπαίδευσης,  για να κάνουν τηλεκπαίδευση και να βάλουν απουσίες στα υπο κατάληψη σχολεία! Για το ζήτημα αυτό η θέση της ΟΛΜΕ είναι η ακόλουθη: Σύμφωνα με απόφαση της ΓΣ των Προέδρων στις 25/9/2021 έχει κηρυχθεί απεργία αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία. Υπενθυμίζουμε σε κάθε περίπτωση ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τη δική τους υλικοτεχνική υποδομή (Η/Υ, σύνδεση στο διαδίκτυο), καθώς ο ν.4807/21 που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας ορίζει: «1. Η υπηρεσία του φορέα που είναι αρμόδια για την παροχή εξοπλισμού και την πληροφοριακή υποστήριξη, προμηθεύει τον υπάλληλο με τον απαραίτητο και κατάλληλο για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων του μέσω τηλεργασίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τεχνολογική συσκευή (εφεξής «Σταθμός Τηλεργασίας») και παρέχει υποστήριξη για την εγκατάστασή του, εφόσον τούτο είναι επιθυμητό από τον υπάλληλο…».

Συνεπώς ανεξάρτητα από την κηρυχθείσα απεργία-αποχή είναι σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες».  

     Είναι προφανές ότι και για το ζήτημα αυτό,  οι εκπαιδευτικοί δεν οφείλουν να υπακούν σε προφορικές «εντολές», πολύ περισσότερο όταν αυτές είναι πέρα και έξω από κάθε θεσμικό και νομικό πλαίσιο. Οι εκπαιδευτικοί δεν θα επιτρέψουν να υλοποιηθούν οι απαράδεκτες, αντιδημοκρατικές και ανάλγητες ενέργειες του ΥΠΑΙΘ και των «προθύμων» στελεχών της Εκπαίδευσης!

      Αναφορικά με την  προσπάθεια «εσωτερικής» κάλυψης των χιλιάδων κενών εκπαιδευτικών στα σχολεία με την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών να τονίσουμε τα αυτονόητα:

ü  Εφιστούμε την προσοχή στους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων να μην υπακούουν σε προφορικές παράνομες εντολές του ΓΓ του ΥΠΑΙΘ που καταστρατηγούν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

ü  Οι εκπαιδευτικοί που νοσούν και τίθενται σε καραντίνα, τελούν υπό αναρρωτική άδεια και ως εκ τούτου δεν έχουν καμία υποχρέωση να παράσχουν οποιαδήποτε υπηρεσία. Η προφορική και παράτυπη «προτροπή» του ΓΓ του ΥΠΑΙΘ για παροχή τηλεκπαίδευσης από νοσούντες εκπαιδευτικούς δείχνει για μία ακόμα φορά το ανάλγητο πρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ.

ü  Καλούμε τους/τις  εκπαιδευτικούς να  μην επιτρέπουν την παραβίαση των δικαιωμάτων τους και να καταγγέλλουν στις ΕΛΜΕ κάθε τέτοια απόπειρα της διοίκησης.

ü  Απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘ να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για την στελέχωση των σχολείων και την προστασία της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας.

ü  Απαιτούμε να προσληφθούν άμεσα αναπληρωτές για την κάλυψη όλων των υπαρχόντων κενών και να μετατραπούν όλες οι τρίμηνες συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης έως τη λήξη του σχολικού έτους.

     Με το κλείσιμο της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας των σχολείων φάνηκε ότι το μόνο που ενδιαφέρει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι η επικοινωνιακή φούσκα μίας κατ’ επίφαση κανονικότητας! Για εμάς το θεμελιώδες και Συνταγματικό ανθρώπινο δικαίωμα για την προστασία της υγείας για όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι αδιαπραγμάτευτο! Δεν είμαστε αναλώσιμοι/ες!

 

14/1/2022

Νεκτάριος Κορδής

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]