ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


08/11/2022

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝ.Ε.Κ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,μετά από δύο χρόνια συνειδητής αποχής των αιρετών μας από το ΠΥΣΔΕ της Γ’ Αθήνας πήραμε την απόφαση να συμμετέχουμε στις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων πιστεύοντας ακράδαντα ότι με αυτό τον τρόπο θα προασπίσουμε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των συναδέλφων μας, παρόλο που διαφωνούσαμε με το πλαίσιο της πραγματοποίησης τους. Τα αποτελέσματα των εκλογών έφεραν ξανά αιρετό στο ΠΥΣΔΕ της Γ΄ Αθήνας από τις ΣΥΝΕΚ που ήρθαν πρώτη δύναμη.

Ευχαριστούμε όλους και όλες που μας εμπιστευτήκατε και μας τιμήσατε με την ψήφο σας και δεσμευόμαστε ότι θα εκπροσωπήσουμε και στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση, τα συμφέροντα όλων των εκπαιδευτικών, σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, κατά την οποία το Υπουργείο, με τα νομοθετήματά του και την εφαρμογή τους, καταργεί τα δικαιώματά μας, υπονομεύει το ρόλο μας και αλλοιώνει το χαρακτήρα του Σχολείου, με τελικό στόχο την πλήρη υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των λειτουργών της.

Δυστυχώς, κάποιες παρατάξεις κάλεσαν τους συναδέλφους σε αποχή όπως το 2020. Όμως σε εκείνη την εκλογική διαδικασία αποφασίστηκε καθολική αποχή από την ΟΛΜΕ. Ανάλογο κάλεσμα δεν είχαμε στις φετινές εκλογές του 2022 όπου ήταν δεδομένο ότι θα συμμετείχαν δύο παρατάξεις (ΔΑΚΕ-ΠΕΚ) πολύ κοντά - πολιτικά- στις κυβερνητικές επιλογές. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, η μη συμμετοχή μας απλά θα περιθωριοποιούσε και θα αποστράτευε τον κλάδο από διεκδικήσεις. Η δύναμη των παρατάξεων που απείχαν από την ψηφοφορία δεν αποτυπώθηκε στα εκλογικά αποτελέσματα παρά μόνο προστέθηκε στο ποσοστό της αποχής το οποίο είναι παρόμοιο με αυτό στις εκλογές αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΟΛΜΕ, που έγιναν δια ζώσης. Δεν πιστεύουμε ότι η αποχή αποτελεί μέσο για τη βελτίωση της θέσης μας, όπως και η ένταση και η διχαστική ρητορική με την οποία πολλές φορές υποστηρίχτηκε αυτή, αλλά σεβόμαστε τις επιφυλάξεις ή τη διαφορετική επιλογή των συναδέλφων μας. Είναι προφανές ότι στηρίζουμε τη θέση και της Ομοσπονδίας οι επόμενες εκλογές να γίνουν με φυσική παρουσία των εκπαιδευτικών όπως γινόταν μέχρι και το 2018.

Συνάδελφοι/σσες δεσμευόμαστε ότι από 1/1/2023 θα είμαστε ξανά η φωνή, τα μάτια και τα αυτιά όλων των συναδέλφων/ισσων, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια στη λειτουργία των Συμβουλίων, υπερασπιζόμενοι τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών, με γνώμονα τις θέσεις και τις επιλογές του κλάδου, με συνεχή ενημέρωση και στενή συνεργασία με την ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς  για όλα τα θέματα! Για εμάς, η προάσπιση των εργασιακών συμφερόντων των εκπαιδευτικών με Δικαιοσύνη, Αμεροληψία και Διαφάνεια, δεν είναι χάρη ή «ευνοϊκή» εξυπηρέτηση, αλλά απαράγραπτο εργασιακό δικαίωμα!

 

Η Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ Δυτικής Αθήνας


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]