ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


 

Μετά τη ψήφιση του επιδόματος των 600 ευρώ στους ένστολους(εκτός στρατιωτικών) και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία, είναι επιτακτική ανάγκη η επέκτασή της απόδοσή του και στο σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Γνωρίζουμε βέβαια πως η κυβέρνηση της ΝΔ περιόρισε τους δικαιούχους του επιδόματος στα  ένστολα σώματα, αποκλείοντας τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους προκειμένου να «ψαρέψει» ψήφους στα «βρώμικα νερά» αυτών που γοητεύονται από το αντιμεταναστευτικό μένος και τον αυταρχισμό .

Η επέκταση του επιδόματος στο σύνολο των εργαζομένων όμως, θα είναι μια ελάχιστη αναγνώριση στο έργο των εργαζομένων, που κράτησαν τη κοινωνία όρθια στις αλλεπάλληλες κρίσεις  των τελευταίων δέκα χρόνων. Το υγειονομικό προσωπικό με τους νεκρούς στο καθήκον αντιμετώπισης της πανδημίας, τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που κράτησαν όρθιο το εκπαιδευτικό σύστημα με κλειστά σχολεία, τους υπαλλήλους των Δήμων, του ΕΦΚΑ κλπ. Το επίδομα των 600 ευρώ είναι αναγκαίο όσο ποτέ, τώρα που όλοι αυτοί δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα, να πληρώσουν για θέρμανση και ηλεκτρικό, θύματα της αδιαφορίας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

Δικαιολογίες για «δημοσιονομική στενότητα» την ώρα που γύρω μας χορεύουν τα δισεκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές πια.

Με τη βεβαιότητα πως η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν πρόκειται να προχωρήσει στην επέκταση του επιδόματος και στο υπόλοιπο Δημόσιο, καλούμε τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, να στηρίξουν από κοινού τη πρότασή μας.

Πέρα από την αυτονόητη διεκδίκηση του επιδόματος των 600 ευρώ, το συνδικαλιστικό κίνημα συνεχίζει αταλάντευτα τον αγώνα για την αύξηση των μισθών των εργαζομένων στο Δημόσιο, στο ύψος του πληθωρισμού με την ταυτόχρονη επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού ώστε να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, σε μία χώρα με δημοκρατία.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]