ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΘΕΜΑ: ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

   Χιλιάδες καθηγητές περιμένουν την ανακοίνωση των γενικών μεταθέσεων μετά τις οποίες θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες των υπόλοιπων υπηρεσιακών μεταβολών  (υπεραριθμίες, τοποθετήσεις σε οργανικές θέσεις, αποσπάσεις κλπ).
   Πρέπει να γνωρίζετε λοιπόν ότι:
   Μέχρι σήμερα δεν έχουν ζητηθεί από τα ΠΥΣΔΕ κενά και πλεονάσματα, πάγια και απαραίτητη διαδικασία για την αντικειμενική εκτίμηση των πραγματικών κενών και πλεονασμάτων σε όλες τις περιοχές. Αυτό που γίνεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου είναι η επεξεργασία των στοιχείων που έχουν δώσει τα σχολεία, από το survey, στοιχεία-αριθμοί που σε καμιά περίπτωση δεν αποτυπώνουν τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.
Εκτός από την γνωστή, χρόνια τώρα, «συνέπεια»  και «υπευθυνότητα» του υπουργείου, ο επιπλέον λόγος που επικαλούνται είναι η αναμονή για την κατάθεση ή όχι του νομοσχέδιου για τα Λύκεια ( ανεπίσημα έγινε γνωστό ότι δεν θα κατατεθεί επίσημα δεν γνωρίζουμε). Έτσι λοιπόν η σύγχυση παραμένει για τα αναλυτικά προγράμματα στα ΕΠΑΛ καθώς και για την Α και Β Λυκείου των ΓΕΛ της σχολικής χρονιάς 2012-13, και τις ανάλογες αναθέσεις.
Αυτό που έχει ζητηθεί από το υπουργείο, είναι οι οργανικές θέσεις και οι υπηρετούντες οργανικά στις ΣΜΕΑ, για να γίνουν οι μεταθέσεις σε ΣΜΕΑ και ΚΕΔΔΥ. Η συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ για τις μεταθέσεις αυτές, που προηγούνται των γενικών αλλά ανακοινώνονται συγχρόνως, προσδιορίζεται προς το τέλος της άλλης βδομάδας ( μάλλον στις 28 Μαρτίου).
   Είναι φανερό λοιπόν ότι μέχρι τις 6 Απριλίου, που κλείνουν τα σχολεία, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν οι μεταθέσεις, οι οποίες πιθανότατα θα γίνουν μετά το Πάσχα…
   Τέλος, επειδή θεωρώ σίγουρο ότι τα ΠΥΣΔΕ θα κληθούν σε μια «νύχτα» να στείλουν κενά και πλεονάσματα όπως έγινε και πέρυσι, πιστεύω ότι πρέπει να ξεκινήσει, αν δεν έχει ήδη ξεκινήσει, η σχετική διαδικασία με πρωτοβουλία τουλάχιστον των αιρετών.
   Μέσα στα πλαίσια αυτά στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Γ΄Αθήνας θα καταθέσω το αίτημα να  ξεκινήσει, από τους συναδέλφους στη Διεύθυνση η προετοιμασία αυτή, με την καταγραφή των οργανικών θέσεων, των τμημάτων σε κάθε σχολείο, το ωράριο και τις αναθέσεις.

Καλή Δύναμη σε όλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]