ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ε.Λ.Μ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ
Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης
Στο Νυδρί Λευκάδας εκπαιδευτικοί του δημοτικού και του νηπιαγωγείου, μετά από «καταγγελία» γονέα, οπαδού της Χρυσής Αυγής κλήθηκαν σε ΕΔΕ, με εντολή του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, για το περιεχόμενο των εορταστικών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου! Τους προσάπτονται ευθύνες επειδή στο νηπιαγωγείο στην εορταστική εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου ήταν κρεμασμένες σημαίες της Ελλάδας και της Αλβανίας από πρόσφατη εργασία για τη διαπολιτισμική αγωγή σε παιδιά Ελλήνων και Αλβανών εργατών που συνυπάρχουν στο νηπιαγωγείο. Φτάσαμε στο σημείο να καταγγέλλονται εκπαιδευτικοί   επειδή το περιεχόμενο των εορτών της 28ης Οκτωβρίου δεν ήταν …αρκετά εθνικιστικό και δυστυχώς οι «καταγγελίες» αυτές υιοθετούνται από τις διοικήσεις εκπαίδευσης και καλούνται εκπαιδευτικοί να καταθέσουν σε Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ)!
Λαμβάνοντας υπ’ όψη το υπόμνημα της συναδέλφου νηπιαγωγού από το 1ο Νηπιαγωγείο Νυδρίου Λευκάδας και την ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Νυδρίου δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών δεν εξαρτάται από τη μισαλλοδοξία, τη βία του ρατσισμού και τη ξενοφοβία που επιχειρούν να εγκαταστήσουν στον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας οι ναζιστικές οργανώσεις.
Το εκπαιδευτικό κίνημα σε όλη την ιστορική πορεία του έχει υπερασπίσει το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο και τη θρησκεία. Γι’ αυτό και καταδικάζει την προσπάθεια εισβολής του φυλετισμού και του εθνικισμού στο σχολείο καθώς και την ιδεολογική τρομοκρατία στους εκπαιδευτικούς.
 Η διαταγή Ε.Δ.Ε. από το διευθυντή εκπαίδευσης Π.Ε. Λευκάδας συνδέεται με σκοτεινές περιόδους της ιστορίας του τόπου μας, είναι απαράδεκτη και πέρα από κάθε διοικητική αρμοδιότητα.
Από κοινού το εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα επιτρέψουμε στους εντολοδόχους του μίσους και στους «τιμητές του έθνους» να μολύνουν την εκπαίδευση. Γι’ αυτό:
  • Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και την συμπαράστασή μας στη συνάδελφο νηπιαγωγό  του 1ου Νηπιαγωγείου Νυδρίου καθώς και στους συναδέλφους του Δημοτικού Σχολείου Νυδρίου.
  • Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι Ε.Δ.Ε. και κάθε δίωξη. Να επανέλθει άμεσα στη θέση της η συνάδελφος νηπιαγωγός
  • Δηλώνουμε ότι θα  υπερασπίσουμε μέχρι τέλους την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία μας και δεν θα επιτρέψουμε την παρέμβαση εθνικιστικών και φασιστικών στοιχείων στην εκπαιδευτική διαδικασία.
ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 27/11/2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]