Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Λίγες γραμμές από τον Εδουάρδο Γαλέανο

Αυτός ο κόσμος έχει την αλητεία μέσα του… δεν είναι αυτός ο κόσμος που γεννηθήκαμε τόσο αντάξιος των ονείρων μας, αλλά υπάρχει ένας άλλος κόσμος στην κοιλιά αυτού του κόσμου… που περιμένει. 
Θα είναι ένας κόσμος πολύ διαφορετικός και με μια επώδυνη γέννα. 
Αναγνωρίζω τα χαρακτηριστικά αυτού του καινούργιου κόσμου από τις αυθόρμητες διαδηλώσεις που σαρώνουντον πλανήτη και από την δικιά σας γωνιά, την Ελλάδα μας.
Πολλοί με ρωτούν τι θα συμβεί μετά, Δεν γνωρίσω απαντώ και δεν με νοιάζει ιδιαίτερα. H αλήθεια είναι, ότι με ενδιαφέρει πάρα πολύ αυτό που συμβαίνει τώρα.
Πως θα τελειώσει αυτή η ιστορία ;
Είναι σαν να αναρωτιέμαι ποτέ θα ερωτευτώ. Δεν με νοιάζει ο θάνατος, όταν ζω τη μαγική στιγμή του έρωτα, και εγώ λέω, ότι αυτή η στιγμή έχει το άπειρο μέσα της, όσο διαρκεί….
Είμαι Έλληνας όσο ποτέ τούτες τις ώρες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου