ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242
Τηλ – Fax  5910896                                               Αιγάλεω 5/4/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
   Με επείγουσα εγκύκλιο  το Υπουργείο Παιδείας ζητάει  από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  εντός 2 ημερών, να καταγράψουν  τις οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών… «Ενόψει της έκδοσης Υπουργικών Αποφάσεων σχολικών μεταβολών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» … με την αθώα παρατήρηση ότι «…μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό.»
   Είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ , πολιτική που στοχοποιεί την εκπαίδευση σαν βασικό χώρο άντλησης των 30.000 απολύσεων που απαιτεί η τρόικα για το 2013 και 150.000 ως το 2015. Η μείωση των οργανικών θέσεων, οι συγχωνεύσεις τμημάτων και  σχολείων, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, δεν αφήνουν περιθώριο για καμία ψευδαίσθηση σχετικά με τις προθέσεις τους.
   Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών στη Γ΄Αθήνας 1,5 μήνα πριν τη λήξη των μαθημάτων! Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής καταγγέλλει τις πρακτικές αυτές που αντιμετωπίζουν τον εκπαιδευτικό ως λογιστική μονάδα αδιαφορώντας παντελώς για την παιδαγωγική διαδικασία! Οι εκπαιδευτικοί μέσα στα πλαίσια αυτά:
1.       Καλούνται μέσα σε  5-6 διδακτικές ώρες που απομένουν να αξιολογήσουν αντικειμενικά τους μαθητές τους!
2.       Καλούνται να παραδώσουν βαθμολογία τριμήνου σε μαθητές που δεν έχουν διδαχθεί το συγκεκριμένο μάθημα όλη τη χρονιά!
3.       Οι μαθητές μας θα πάρουν τίτλο σπουδών, με βαθμό σε μάθημα που έχουν διδαχθεί 5-6 ώρες;
4.       Ο εκπαιδευτικός καλείται να μετακινηθεί την ίδια μέρα σε δύο σχολεία (1η, 2η ώρα στο Αιγάλεω, 5η,6η,7η στο Περιστέρι!
   Παράλληλα εξελίσσεται  μια εκστρατεία τρομοκράτησης και πειθάρχησης των εκπαιδευτικών: η «δαμόκλειος»  αξιολόγηση ,τα πειθαρχικά με  την αυτοδίκαιη αργία και οι επισκέψεις ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, δημιουργούν ένα αυταρχικό πλαίσιο που παραπέμπει σε μια οργουελιανού τύπου ολοκληρωτική  κοινωνία! Με βάση το ν.4093/12 εκπαιδευτικοί με μια διαπιστωτική πράξη τίθενται σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας, ενώ οι υποθέσεις τους ακόμη εκκρεμούν! Με τον τρόπο αυτό επιβάλλεται ποινή πριν από την οριστική καταδίκη και επομένως παραβιάζεται κατάφωρα το «τεκμήριο αθωότητας», η θεμελιώδης ποινική αρχή που κατοχυρώνεται τόσο από το εσωτερικό όσο και από το κοινοτικό Δίκαιο. Είναι προφανές πως με «όχημα» τα πειθαρχικά παραπτώματα θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για τις απολύσεις στην εκπαίδευση. Απαιτείται συστράτευση όλων μας για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που διαλύει το Δημόσιο Σχολείο.
Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος

Κορδής Νεκτάριος



Ο Γεν. Γραμματέας

  Σταθόπουλος Ανδρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]