ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Β΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                         Αιγάλεω 5-4-2013                                
ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΩΝ 23 – Τ.Κ 12242 – ΑΙΓΑΛΕΩ
ΤΗΛ. FAX: 210-5910896


                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Αυτό το διάστημα συγκροτούνται οι επιτροπές στα εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα. Το Δ.Σ της Β΄ΕΛΜΕ έχει την άποψη ότι για να μπορούν οι επιτροπές αυτές να επιτελέσουν το ρόλο τους, αλλά και να σταθούν αξιοπρεπώς στις αυξημένες απαιτήσεις των Πανελλήνιων εξετάσεων, ασφαλώς θα πρέπει να διαθέτουν ένα αρκετά αυξημένο ποσοστό έμπειρων εκπαιδευτικών που να διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία.
          Θέλουμε, όμως να παρατηρήσουμε ότι παράλληλα με την παραπάνω απαίτηση, εξίσου σημαντική είναι και η ανάγκη ανανέωσης του προσωπικού των επιτροπών αυτών γιατί:
·         πρέπει να αποκτούν εμπειρία όλο και περισσότεροι συνάδελφοι/ισσες, ώστε να είναι σε θέση τα εξεταστικά-βαθμολογικά κέντρα, να επιτελέσουν το έργο τους μιας και πάντοτε υπάρχει ένα ποσοστό κενών θέσεων για διάφορους λόγους (συνταξιοδοτήσεις, μεταθέσεις, ασθένειες κ.λ.π.)
·         σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, το ελάχιστο οικονομικό αντίτιμο  από τη συμμετοχή στις επιτροπές αυτές, είναι αναγκαίο και απαραίτητο για μια μεγάλη μάζα συναδέλφων.
·         για λόγους ηθικής τάξης και δημοκρατικής δεοντολογίας, απαιτείται η δυνατότητα συμμετοχής να είναι ανοικτή και διαφανής για όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο.
        Έτσι λοιπόν  θωρούμε ότι επιβάλλεται η ανανέωση του προσωπικού να γίνει τουλάχιστον σε ποσοστό 30% , και παράλληλα για να είναι διαφανής η διαδικασία, θα πρέπει να ζητηθεί δημόσια η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη στελέχωση των εξεταστικών και βαθμολογικών κέντρων ενώ η τελική επιλογή να γίνει αξιοκρατικά λαμβάνοντας  υπόψη της διάφορα κοινωνικά κριτήρια.

                                               Για το Δ.Σ.


   Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Γ.Γραμματέας

Κορδής Νεκτάριος                                                                Σταθόπουλος Ανδρέας
          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]