ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μαζική συγκέντρωση εκπαιδευτικών της Α’, Β’και Γ’ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας, συλλόγων δασκάλων, μαζικών φορέων και πολιτών στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας πραγματοποιήθηκε δυναμική παρέμβαση στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ με την απαίτηση να αποφασίσει ότι ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΛΕΟΝΑΖΕΙ ΣΤΗ Γ’ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν από τα μέλη του ΠΥΣΔΕ να δεσμευτούν στην υλποίηση της παραπάνω θέσης (εφόσον οι υπεραριθμίες που έχουν ανακοινωθεί είναι πλασματικές), διασφαλίζοντας κατ’ αυτόν το τρόπο τους συναδέλφους από την επικείμενη λαίλαπα των απολύσεων που συμφωνήθηκε μεταξύ κυβέρνησης και τρόικα.
Οι αιρετοί εκπρόσωποι του κλάδου στο ΠΥΣΔΕ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση και παρέμειναν να συνεδριάζουν τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ (Ζαφειρακίδης Γ., Νικολόπουλος Αθ., Χρυσομάλλη Ρ.) χωρίς να δεσμευτούν ότι δε θα συντάξουν ονομαστικούς πίνακες υπεραρίθμων (δηλαδή, θα συντάξουν).
Οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι στην περίοδο που βρισκόμαστε δεν υπάρχουν περιθώρια για τεχνοκρατικές λύσεις ή διαδικαστικά τερτίπια.
Ή υπερασπίζεται  κανείς τους συναδέλφους ή διευκολύνει την επέλαση των απολύσεων. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει, τελεία και παύλα.
Οποιαδήποτε απόφαση των διορισμένων μελών του ΠΥΣΔΕ είναι πολιτικά, ηθικά και συναδελφικά απαράδεκτη. Αν αδυνατούν να ακούσουν την κραυγή αγωνίας του κλάδου, υπάρχει ο δρόμος της έντιμης παραίτησης.
Ως εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε τον αγώνα ανατροπής της πολιτικής του εργασιακού μεσαίωνα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου. Δεν κρίνεται η δική μας οργανική θέση, αλλά το σχολείο ως δημόσιο αγαθό.
Βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μην περάσει καμία απόλυση εκπαιδευτικού. Θα συμπορευτούμε με τους κλάδους που βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος και με τον αγωνιζόμενο λαό.


Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Δυτικής Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]