ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

"Ταρακουνά" συνειδήσεις η ανοιχτή επιστολή των καθηγητών της 13χρονης αδικοχαμένης Σάρας. Με αφορμή τον τραγικό θάνατό της σημειώνουν πως πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι.
 
Στην ανοιχτή επιστολή αναφέρεται:
 
«Οι Σύλλογοι Διδασκόντων 12ου Γυμνασίου και 16ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης, συγκλονισμένοι από τον αδόκητο, παράλογο και άδικο χαμό της Σάρας, μαθήτριας της Β΄ Τάξεως του 12ου Γυμνασίου, εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για το τραγικό γεγονός. Χωρίς να παραγνωρίζουμε τις ευθύνες του καθενός μας χωριστά, αφού πλέον το μόνο όπλο στη λαίλαπα των καιρών μας είναι η αλληλοβοήθεια και η κοινωνική αλληλεγγύη, καλούμε επιτέλους κάθε υπεύθυνο πολιτικό πρόσωπο να αντιληφθεί ότι η ανάπτυξη της πατρίδας μας δεν συντελείται με αυτοκτονίες, θανάτους , απολύσεις, πλειστηριασμούς, άδειους αριθμούς, κοινωνική αναλγησία και κοινωνική καταβαράθρωση.
 
Πρέπει επιτέλους όλοι να συμβάλλουμε συνεχώς και αδιαλείπτως, στο μέτρο των δυνάμεών μας, στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου ενός κυριολεκτικά καθημαγμένου λαού. Είναι αδιανόητο εν έτει 2013 να υπάρχουν οικογένειες χωρίς ρεύμα, χωρίς σπίτι, χωρίς τα βασικά αγαθά που εν τέλει οφείλει μια ευνομούμενη πολιτεία να παρέχει.
 
Ιδιαίτερα στην περιοχή των σχολείων μας, τα προβλήματα επιβίωσης είναι πολλά και μεγάλα. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι με όπλα μας την ανθρωπιά , την αλληλοβοήθεια, τη συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους, μέχρις ότου αποφασίσει η Πολιτεία να αντιληφθεί το αυτονόητο: Ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι.
 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
 
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 12ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ               Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 16ΟΥ ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
          ΑΝΕΣΤΗ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ                                          ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]