ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΕΛΕΟΣ! ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
Στις 9 Ιουλίου ο Υπουργός Παιδείας με το περίφημο non paper θέτει τους καθηγητές της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε διαθεσιμότητα.
Η μέρα αυτή ήταν για εμάς όχι μόνο ξαφνικός θάνατος αλλά και η αρχή μιας αφάνταστης ταλαιπωρίας, αγωνίας και ενός μοναδικού τρόπου βασανιστηρίων που επινόησε ο Υπουργός Παιδείας για να μας σπάσει τα νεύρα σε σημείο τέτοιο που να μας καταστήσει κυριολεκτικά ψυχικά και σωματικά άρρωστους.
Από τους 2500 χιλιάδες καθηγητές εξαίρεσε αρχικά 300 με κοινωνικά κριτήρια και τους μετέτρεψε σε διοικητικούς υπαλλήλους που μετέπειτα αποφάσισε για να καλύψει τις ώρες της Γ΄ τάξης των ΕΠΑΛ και Β΄ της ΕΠΑΣ να τους στείλει στα σχολεία πίσω όχι όμως ως καθηγητές αλλά ως διοικητικούς που έχουν μόνο διδακτικό έργο απέχοντας από όλα τα άλλα καθήκοντα των καθηγητών. Φανταστείτε τι περνούν αυτοί οι συνάδελφοι που ξαναγύρισαν στα σχολεία και δεν ξέρουν τι είναι και πώς να φερθούν!
Στη συνέχεια αποφασίζει να εξαιρέσει τους καθηγητές με μεταπτυχιακά αλλά σε λίγες μέρες το μετανιώνει και παίρνει πίσω την απόφασή του αυτή. Πραγματικό ηλεκτροσόκ για τους συναδέλφους αυτούς!
Αρχικά ήμασταν 2500 μετά γίναμε 2122 αλλά με μια νέα εξαίρεση συναδέλφων και μια νέα διαπιστωτική πράξη μείναμε 1992. 1992; Μην είστε σίγουροι αρκεί να δείτε παρακάτω.
Και το παιχνίδι συνεχίζεται με ένα νέο σχέδιο που ονομάζεται « θα σας απορροφήσω δεν θα σας απορροφήσω» το οποίο ξεκινά τον Σεπτέμβριο στην προσπάθεια του να σπάσει την απεργία των καθηγητών και να κάμψει την έντονη και δυναμική αντίδραση των καθηγητών σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με το παιχνίδι αυτό αναρτά στο διαδίκτυο 925 θέσεις απορρόφησής μας στα ΙΕΚ και 325 θέσεις στη διοίκηση.
Ο Υπουργός από εδώ και εμπρός δεν σταματά όπου κι αν εμφανίζεται να αναφέρει ότι μας έχει απορροφήσει σε σημείο που όλοι οι γνωστοί και φίλοι να μας ρωτούν που έχουμε τοποθετηθεί. Φανταστείτε τη θέση μας!
Άπειρες φορές μέχρι τώρα ο ίδιος και οι ομοϊδεάτες του, αρέσκονται να παίζουν και να αλλάζουν συνεχώς τα νούμερα της απορρόφησής μας όπως και τις ημερομηνίες που θα γίνει αυτή. Έτσι λοιπόν το 325 γίνεται 140, μετά 125, προσθέτουν 100 θέσεις για τους συναδέλφους με δεύτερα πτυχία αλλά αλλάζουν γνώμη και αφού το αναιρέσουν, ξαναλλάζουν γνώμη και το κάνουν 240 και δεν γνωρίζουμε τελικά που θα καταλήξουν και αν θα καταλήξουν κάπου κάποτε.
Όσον αφορά τις ημερομηνίες και το πότε θα δοθούν οι ριμάδες αυτές θέσεις που κανείς τελικά δεν ξέρει τι θα είναι ( εδώ η αγωνία κορυφώνεται επίτηδες για να μας κρατούν σε εγρήγορση) κάθε τόσο και λιγάκι αλλάζουν κι αυτές. Η τελευταία ανακοίνωση ήταν 29 Νοεμβρίου και ακόμη περιμένουμε.
Όμως στις 5 Δεκεμβρίου τι έκπληξη από τον ίδιο τον Υπουργό:  
Οι 1992 συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα που ήμασταν πριν, κατά τον ίδιο τώρα είμαστε 1874 από τους οποίους οι 925 ( τι ανακούφιση το νούμερο για τα ΙΕΚ παραμένει περιέργως ίδιο) αλλά  οι 125 θέσεις στην Διοίκηση γίνονται 199 και οι θέσεις για δεύτερα πτυχία γίνονται από 240 που ήταν τελευταία 180.
Μήπως μπερδευτήκατε; Εμείς να δείτε τι έχουμε πάθει με αυτά τα νούμερα!
Αλλά ο Υπουργός δεν κοροϊδεύει μόνο εμάς κοροϊδεύει μαθητές, γονείς και ολόκληρη την κοινωνία. Κι ενώ εμείς είμαστε 4 μήνες σε διαθεσιμότητα, στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ της χώρας, δεν γίνονται μαθήματα αλλά κανείς δεν νοιάζεται. Από τις 35 ώρες οι μαθητές έχαναν και συνεχίζουν να χάνουν εβδομαδιαίως 23 ώρες μαθημάτων ειδικότητας. Και λέμε έχαναν γιατί κύριε Υπουργέ αν εμείς οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα δεν γυρίζαμε στα σχολεία μας με δικαστική εντολή μέχρι τώρα δεν θα γινόταν ούτε μία ώρα σε πολλά ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ της χώρας όσο κι αν προσπαθήσατε να μας αντικαταστήσετε αλλά δεν μπορέσατε. Σε εμάς οφείλετε κύριε Υπουργέ που οι ειδικότητες της Γ και Β τάξης λειτουργούν και δεν επικρατεί το απόλυτο χάος. Διότι το χάος συνεχίζει να υπάρχει μιας και πολλοί συνάδελφοί μας δεν προσέφυγαν στην δικαιοσύνη και άρα δεν γύρισαν για να συμπληρώσουν τα κενά και τις χαμένες ώρες.
Αλήθεια κύριε Υπουργέ πως θα καλύψετε όλες αυτές τις χαμένες ώρες; Πως θα καλύψετε την ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων; Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα συνέβαιναν όλα αυτά τα παράλογα;
Παράλογα; Τα ακούει και τα  βλέπει άραγε κανείς; Τα ακούν και τα βλέπουν άραγε οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές των σχολείων οι συνάδελφοι μας που διδάσκουν δίπλα σε παιδιά που από τις αρχές του έτους δεν διδάχθηκαν ούτε μια ώρα μαθημάτων της καταργημένης ειδικότητά τους;
Ως πότε ως λαός θα ανεχόμαστε όλη αυτή την κατάσταση; Ως πότε θα κλείνουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας στα παράλογα που συμβαίνουν δίπλα μας; Ως πότε θα ανεχόμαστε την αδικία, τον εμπαιγμό, την κοροϊδία, το ψέμα;
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΕΛΕΟΣ!
ΑΣ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!
 ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ!
ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]