Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

ΟΛΜΕ

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 3230073 – 3221255
FAX: 210 3311338
email: olme@otenet.gr                                                  Αθήνα, 28/2/14


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ

Καταγγέλλουμε τα πρωτοφανή επεισόδια που προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες αστυνομικές επιθέσεις σε κάθε σημείο όπου υπήρχαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις διαθεσιμότητες -  απολύσεις , ενάντια στην πολιτική Κυβέρνησης -  ΕΕ – ΔΝΤ.
Η κυβέρνηση τρομαγμένη από την ογκούμενη αντίδραση των εργαζομένων που παλεύουν για να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος, για μόνιμη και σταθερή εργασία, εξαπόλυσε τις δυνάμεις καταστολής για να μας  τρομοκρατήσει.
Έτσι, από το πρωί σήμερα, αφού επιτέθηκε στη συγκέντρωση εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων, καθαριστριών και άλλων εργαζομένων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και περιμένουν την απόλυσή τους,  προχώρησε σε 17 προσαγωγές εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων, μεταξύ τους και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης. Κοτσιφάκης. Η ίδια κατάσταση επαναλήφθηκε αργότερα στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομίας, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις επέδειξαν βιαιότατη  συμπεριφορά, απωθώντας και χτυπώντας τους συγκεντρωμένους και κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών.
Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία 4 από τους συγκεντρωμένους, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος, ενώ προσήχθη στη ΓΑΔΑ και ο Γρηγόρης Καλομοίρης, εκπαιδευτικός και μέλος της Εκτ. Επιτροπής  της ΑΔΕΔΥ και στον οποίο απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της απείθειας και της εξύβρισης!!
Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης και την αστυνομική βιαιότητα. Δηλώνουμε ότι οι επιθέσεις δεν μας τρομοκρατούν. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να μην απολυθεί κανείς συνάδελφός μας, κανένας εργαζόμενος.
Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Αγώνας μέχρι τη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου