Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

Μ.Ε.Τ.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μ.Ε.Τ.Α.: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διήμερης Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης της Νέας Παράταξης του Ριζοσπαστικού Συνδικαλισμού, Μαχητική Έργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.).

Η μαζική ανταπόκριση εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων από όλους τους μεγάλους κλάδους και από πάρα πολλές πόλεις της χώρας στο αγωνιστικό κάλεσμα για τη συγκρότηση της νέας παράταξης αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη πως ο στόχος για τη συγκρότηση ενός μαζικού, ριζοσπαστικού, ταξικού ρεύματος στο Συνδικαλιστικό Κίνημα που θα λειτουργήσει καταλυτικά στην υπόθεση της ανατροπής των μνημονίων και του ανοίγματος νέων ελπιδοφόρων δρόμων για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία της χώρας, είναι εφικτός.
Ο διάλογος που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της διήμερης Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης, το μπόλιασμα της φρεσκάδας και του οράματος  των νέων εργαζομένων που έδωσαν το παρόν στο Σινέ Κεραμεικός με την εμπειρία συναγωνιστών που βρίσκονται χρόνια στο Σ.Κ. αλλά και με τη φλόγα και την αγωνιστικότητα εκπροσώπων από κλάδους που βρέθηκαν το τελευταίο διάστημα και βρίσκονται και αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στην τρόικα και την κυβέρνηση (καθαρίστριες, καθηγητές, ΟΤΑ, εργαζόμενοι στα λιμάνια, διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων) μας οπλίζουν με δύναμη και ιδέες για το παρόν και το μέλλον.
Με σχηματοποιημένες τις βασικές μας αξίες, αρχές και θέσεις, με την ανάδειξη του πρώτου μας Γενικού Συμβουλίου ατενίζουμε την επόμενη μέρα με αισιοδοξία.
Με το πείσμα και την όρεξη όλων όσων είχαμε την τύχη και την τιμή να συμμετέχουμε σε αυτήν την ιδρυτική διαδικασία σηκώνουμε τα μανίκια κι επιστρέφουμε από αύριο στους χώρους δουλειάς και στους δρόμους.

Συνεχίζουμε τη μάχη για μια μεγάλη ταξική, αγωνιστική, προγραμματική, πολιτική και αξιακή αντεπίθεση. Για μια αντεπίθεση ενότητας και προοπτικής με στόχο τα σωματεία που χρειαζόμαστε, τη δουλειά που δικαιούμαστε, τη ζωή που ονειρευόμαστε.

Αθήνα,16/03/2014
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου