Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

AΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ    (Δ/νση: Κολοκοτρώνη 38,  Χαϊδάρι 12461- Πληροφορίες: Τσουκάλης Δημήτριος 2105821686, 6934197300, email: syllogos.pe.chaidari@gmail.com)
Χαϊδάρι 14-6-2014
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Τελευταία μέρα της σχολικής χρονιάς καλούνται οι διευθυντές τηλεφωνικά να παρευρεθούν σε σεμινάριο για την αξιολόγηση σε συνθήκες άκρως « συνωμοτικές»  και πέρα για πέρα αντιδεοντολογικές.
Η αξιολόγηση προσπαθεί να μας τρομάξει αλλά η ίδια  «φοβάται» και «κρύβεται»
Οι εκπαιδευτικοί πέρα από ιδεολογικές, πολιτικές  ή άλλου είδους διαφορές σε ποσοστό πάνω από 90% έχουν καταλάβει και απορρίψει την αξιολόγηση-χειραγώγηση. Την αξιολόγηση που είναι ο μηχανισμός  για να γίνει πράξη το σχολείο της Αγοράς, του ανταγωνισμού και της κατηγοριοποίησης. Το σχολείο των κουπονιών και των χορηγών. Το σχολείο της αμάθειας, του φόβου και των ασύνδετων και αποσπασματικών γνώσεων. Το σχολείο που θα παράγει υποταγμένους «απασχολήσιμους» και «ωφελούμενους».
Την αξιολόγηση της μισθολογικής καθήλωσης και των απολύσεων των εκπαιδευτικών κατ` επιταγών της Τρόικα.
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καλεί τους Διευθυντές του Συλλόγου μας, αυτή την κρίσιμη ώρα να τιμήσουν τον τίτλο του μέλους του Συλλόγου και της ΔΟΕ και να συμμετέχουν καθολικά στην απεργία της ΔΟΕ, απέχοντας από τα σεμινάρια της ντροπής. Η θέση τους είναι  είναι δίπλα στους συναδέλφους, μπροστά στις πύλες των σχολείων, στον αγώνα να μην περάσει η αξιολόγηση. Η θέση τους είναι μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία των διευθυντών όλης της χώρας που γύρισαν την πλάτη στα σεμινάρια της ντροπής όπου κι αν έγιναν.
 Ούτε ένας/μία διευθυντής/ντρια να μη μπει στα σεμινάρια.
Καλούμε επίσης τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 16/6/2014 στις 7.30 π.μ. έξω από το 3Ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου (Κορυτσάς 6) . Για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση καλύπτονται από την τρίωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ για ολόκληρη τη χώρα, ενάντια στην Αξιολόγηση.
Υπενθυμίζουμε ότι η ΔΟΕ έχει κηρύξει 48ωρη απεργία για τους διευθυντές και τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις πρώτες ώρες του εργασιακού ωραρίου ώστε να καλυφθούν οι συνάδελφοι και να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις ακύρωσης των σεμιναρίων.
Η αξιολόγηση δεν θα περάσει.
Όλοι μαζί να ακυρώσουμε τα σεμινάρια της ντροπής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου