ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Μετά από επικοινωνία με τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου η εικόνα για τις υπηρεσιακές μεταβολές  έχει ως εξής:
ü  Μέχρι τις 18 Ιούνη αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος των αποσπάσεων (!)  οι οποίες φυσικά θα πραγματοποιηθούν μετά τις μεταθέσεις. Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως συνέπεια την υποβολή ενός τεράστιου αριθμού αιτήσεων, αφού όλοι οι εκπαιδευτικοί θα υποβάλλουν αίτηση  μιας και δε θα γνωρίζουν την τύχη της αίτησης μετάθεσης τους!
ü  Σχετικά με τις μεταθέσεις αναμένεται η εγκύκλιος υπολογισμού  κενών και πλεονασμάτων η οποία πέρσι είχε εκδοθεί στις 23 Μαΐου. Μετά την έκδοση της εγκυκλίου θα συνταχθούν οι πίνακες κενών οργανικών θέσεων ανά περιοχή μετάθεσης, για να ολοκληρωθούν οι μεταθέσεις.
ü  Αρχικά θα εξεταστούν οι μεταθέσεις της Ειδικής Αγωγής (253). Η επεξεργασία των αιτήσεων φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί στο διάστημα 5-10 Ιουλίου και στη συνέχεια θα γίνουν οι όποιες μεταθέσεις.
ü  Στη συνέχεια θα εξεταστούν οι αιτήσεις για τα μουσικά (595), καλλιτεχνικά (131) και διαπολιτισμικά σχολεία (109).
ü  Τέλος θα εξεταστούν οι Γενικές μεταθέσεις (8701). Με τα σημερινά δεδομένα εκτιμώ ότι  οι μεταθέσεις δεν μπορούν να ολοκληρωθούν πριν τις 15-20 Ιουλίου! Όλα τα υπόλοιπα για μεταθέσεις στις αρχές Ιούλη είναι ευσεβείς πόθοι!
ü  Δεν υπάρχει κάτι νεώτερο για τους μόνιμους διορισμούς, αφού δεν έχει καθοριστεί η κατανομή των οργανικών θέσεων για τη σχολ. χρονιά 2014-2015. Το ίδιο ισχύει και για την εγκύκλιο αναπληρωτών.
ü  Για τις αποσπάσεις θα καταβληθεί προσπάθεια να έχουν ολοκληρωθεί στις 30 Αυγούστου. Το ζήτημα είναι ο αριθμός των αιτήσεων που θα ικανοποιηθεί, αν αναλογιστούμε τα περσινά ποσοστά και την απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων εκπαιδευτικών! Η  φετινή χρονιά ολοκληρώνεται με εκατοντάδες εκπαιδευτικούς να περιμένουν ακόμη την αποδέσμευσή τους, ενώ θεωρητικά ήταν αποσπασμένοι σε άλλα ΠΥΣΔΕ!!!
ü  Μέσα στην επόμενη βδομάδα αναμένεται ο συνολικός αριθμός των παραιτήσεων που φαίνεται να ξεπερνά  κατά πολύ τις 6000 αποχωρήσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση!
ü  Τέλος για τις μετατάξεις σε διοικητικές θέσεις αναμένεται η συζήτηση των αιτήσεων για μετατάξεις σε περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου και στη συνέχεια η συνολική τους εξέταση από ΚΥΣΔΙΠ.
Αθήνα 14 Ιουνίου 2014

Νεκτάριος Κορδής
Αιρετός στο ΚΥΣΔΕ

Εκπρ. των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων 

1 σχόλιο:

  1. ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΠΕΡΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΛΕΟΣ !!.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bottom Ad [Post Page]