ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ ΣΧ. ΜΟΝΑΔΩΝ

Στη χθεσινή εγκύκλιο για τους αναπληρωτές και το θέμα των δυσπρόσιτων υπάρχει το ακόλουθο εδάφιο:
3. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου.
Για το σχολικό έτος 2014-2015, δημόσιες σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες δεν εντάσσονται στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ΄ και Ι΄ της οικείας βαθμίδας, αλλά η πλησιέστερη σε αυτές σχολική μονάδα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανήκει στην κατηγορία μοριοδότησης ΙΑ΄ ή ΙΒ΄, αυτοδικαίως εντάσσονται: α. στην κατηγορία Θ΄, σε περίπτωση που η πλησιέστερη σχολική μονάδα ανήκει στην κατηγορία ΙΑ΄ και β. στην κατηγορία Ι΄, σε περίπτωση που η πλησιέστερη σχολική μονάδα ανήκει στην κατηγορία ΙΒ΄»
Κανονικά θα έπρεπε να ισχύει και το αντίστροφο δηλαδή  όσες δημόσιες σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δεν εντάσσονται στις κατηγορίες μοριοδότησης ΙΑ΄ και ΙΒ΄ της οικείας βαθμίδας, αλλά η πλησιέστερη σε αυτές σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανήκει στην κατηγορία μοριοδότησης Θ΄ ή Ι΄, αυτοδικαίως εντάσσονται: α. στην κατηγορία ΙΑ΄, σε περίπτωση που η πλησιέστερη σχολική μονάδα ανήκει στην κατηγορία Θ΄ και β. στην κατηγορία ΙΒ΄, σε περίπτωση που η πλησιέστερη σχολική μονάδα ανήκει στην κατηγορία Ι΄». Για το ζήτημα αυτό και με βάση την αρχή της ισονομίας απαιτείται άμεση διορθωτική παρέμβαση για την αποκατάσταση της αδικίας.

Νεκτάριος Κορδής
Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]