ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

 ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Α΄ Β΄  Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ  ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ
ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ- ΚΥΣΔΕ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ  ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

     Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση καταπατά στοιχειώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων και το Υπουργείο Παιδείας, για να φέρει καίριο πλήγμα στον πραγματικό συνδικαλισμό των εκπαιδευτικών, παρεμποδίζει τη ζωή και τη δράση των  Συλλόγων και  δε  χορηγεί την προβλεπόμενη άδεια για τη διεξαγωγή των Γενικών Συνελεύσεων και των εκλογικών διαδικασιών, παραχωρεί χωρίς καμιά ταλάντευση άδεια μίας μέρας, την Τετάρτη 5 Νοέμβρη, για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, που τις διενεργεί η Διοίκηση.
Η επιλεκτική αυτή στάση του Υπουργείου δείχνει καθαρά ποιον συνδικαλισμό φοβάται επιχειρώντας να εμποδίσει τη δράση του και την ανάπτυξη των αγώνων, αλλά και να βάλει στο γύψο τις Γ.Σ και τις συλλογικές του διαδικασίες, στις οποίες δεν έχουν καμιά τύχη οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές και οι απολογητές της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων.
Από την άλλη όμως είναι φανερό πως η Κυβέρνηση επιχειρεί μέσα από τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να αβαντάρει, να διασώσει από τη συντριβή τον πρασινογάλαζο συνδικαλισμό και να κρατήσει όσες περισσότερες θέσεις κυβερνητικών αιρετών μπορέσει, ώστε τα Υ.Σ να στηρίξουν αποτελεσματικότερα το επόμενο διάστημα την πολιτική των περικοπών, της αξιολόγησης, της ομηρίας, των απολύσεων και της αποδόμησης της δημόσιας εκπαίδευσης. Συνηγορεί στα παραπάνω και η εγκύκλιος  που εξέδωσε για τις εκλογές αυτές με αστείες προθεσμίες ενημέρωσης και συμμετοχής των μάχιμων συναδέλφων στις διαδικασίες συγκρότησης και υποβολής των συνδυασμών και των υποψηφίων.
Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως η μαχόμενη εκπαίδευση οφείλει πρωτίστως να απαντήσει επιθετικά και συνολικά στην κυβερνητική επίθεση, αλλά και στη στρατηγική του Υπουργείου για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και το χτύπημα των εκπαιδευτικών, με τη συγκρότηση στα Σωματεία και τις Γενικές Συνελεύσεις αυτής της περιόδου ενός μετώπου ενότητας, αντίστασης και νικηφόρων αγώνων ανατροπής.
Παράλληλα όμως, όλα δείχνουν ότι οι εκλογές για τα Υ.Σ δεν προσφέρονται πλέον για μοναχικές καταγραφές, παραταξιακές αυταρέσκειες και κομματικές περιχαρακώσεις, που συντελούν στη διάσωση του κυβερνητικού συνδικαλισμού και την προώθηση των κυβερνητικών σχεδίων. Ο κόσμος και οι συλλογικότητες του αγώνα, όλες οι ριζοσπαστικές και αγωνιστικές δυνάμεις, ισότιμα και χωρίς ηγεμονισμούς, με σεβασμό στην αυτονομία κάθε συλλογικότητας, μπορούν να δώσουν μια συντριπτική απάντηση, να καταφέρουν ένα καίριο πλήγμα στα κυβερνητικά σχέδια, τους αιφνιδιασμούς και τις μεθοδεύσεις με τη συγκρότηση κοινών ριζοσπαστικών ψηφοδελτίων με αντιδιαχειριστική λογική και αγωνιστική κατεύθυνση στις εκλογές της 5ης Νοέμβρη για τα ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ. Να κάνουν έτσι ένα ενωτικό βήμα στο δρόμο για τη συγκρότηση του ΜΕΤΩΠΟΥ της ανατροπής, το μόνο δρόμο για να περάσουμε νικηφόρα τις συμπληγάδες μέρες. Οι ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ θα συνεχίσουν να εργάζονται πάνω σε αυτήν την κατεύθυνση, ακόμη περισσότερο σήμερα, εποχή με μεγάλα διακυβεύματα και προκλήσεις στο χώρο της παιδείας και όχι μόνο.



ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Α΄ Β΄  Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]