Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Κενά; Θα σας εξαφανίσουμε!!!

Κενά; Θα σας εξαφανίσουμε!!!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Με έγγραφο που απέστειλε ο Διευθυντής του γραφείου του υπουργού Παιδείας Τάσος Χριστάκης προς τους Διευθυντές Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  κάνει λόγο για « σημαντικές αποκλίσεις   στα στοιχεία των κενών που αποστέλλουν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μέσω των Περιφερειών και τις καταγραφές του συστήματος myschool». Παράλληλα ζητείται από τους Διευθυντές των σχολείων να κάνουν  επικαιροποίηση των στοιχείων στο myschool καθημερινά, και όχι κάθε 15 ημέρες όπως την προηγούμενη σχολική χρονιά.  Παράλληλα τονίζει ότι «οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βάσει του άρθρου 7 παρ. 3 του Ν. 3848/2010 είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο, την ακρίβεια και την επικαιροποίηση των ανωτέρω στοιχείων. Μέχρι την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 14.00 το σύστημα θα αποτυπώσει την υπάρχουσα κατάσταση. Η μη καταχώριση και επικαιροποίηση των στοιχείων θα ελεγχθεί από τους  Περιφερειακούς Διευθυντές».
Ουσιαστικά με το έγγραφο αυτό και μπροστά στα σοβαρά κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν «εγκαλούνται» τα στελέχη της Εκπαίδευσης με στόχο να εμφανιστούν στην επόμενη επικαιροποίηση «νέα» στοιχεία με πολύ λιγότερα φυσικά κενά! Η ουσία όμως δεν αλλάζει: τα κενά δεν εξαφανίζονται με αυστηρές προειδοποιήσεις αλλά με μαζικούς μόνιμους διορισμούς και  με άμεσες προσλήψεις αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια, στα Μουσικά Σχολεία, τις ΣΜΕΑΕ και στα Γυμνάσια- Λύκεια- ΕΠΑΛ. Και κάτι τελευταίο αλλά και πολύ πρακτικό: Πόσες σχολικές μονάδες σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης θα μπορέσουν αύριο 22 Σεπτέμβρη να λειτουργήσουν με πλήρες πρόγραμμα (08:15-14:10) και χωρίς κενά εκπαιδευτικών;
Αθήνα 21 Σεπτέμβρη 2014
Νεκτάριος Κορδής

Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου