ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]



Ενημερωτικό του αιρετού στο  ΚΥΣΔΕ
          Νεκτάριου Κορδή
εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 19/9/2014 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
   Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
  1. Έγινε δεκτή 1 ανάκληση αίτησης παραίτησης εκπαιδευτικού.
  2. Έγιναν δεκτές 16 αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών, ενώ απορρίφθηκαν 14 αιτήσεις, μειοψηφούντων των αιρετών. Μέχρι τώρα το συμβούλιο ενέκρινε όλες σχεδόν τις αιτήσεις παραίτησης για σοβαρούς λόγους υγείας ή οικογενειακούς λόγους. Θεωρούμε ότι είναι δικαίωμα του εκπαιδευτικού να αποχωρεί από την υπηρεσία σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, κάτι που συμβαίνει και σε όλο το Δημόσιο. Απαιτούμε το δικαίωμα αυτό να γίνει σεβαστό και να εγκρίνονται όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις!
  3. Απορρίφθηκε 1 αίτηση επανεξέτασης μετάταξης εκπαιδευτικού από κλάδο σε κλάδο.
  4. Την Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη και στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ, θα προσπαθήσουμε να ικανοποιηθούν και άλλες αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών. Υπάρχουν εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις με οικογενειακά και προβλήματα υγείας  εκπαιδευτικών, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν με ευαισθησία και όχι με την ψυχρή υπηρεσιακή λογική των αριθμών!  
  5. Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών σας κοινοποιούμε τους πίνακες με τις προσλήψεις στην Α΄ και Β΄ φάση . Συγκεκριμένα στην Α΄ φάση είχαμε 498 προσλήψεις και στη Β΄ 1005.  Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμη 900 κενά τουλάχιστον στη Δ.Ε. που πρέπει να καλυφθούν άμεσα! Οι διαθέσιμες πιστώσεις είναι μόλις 12 από τον τακτικό προϋπολογισμό και 1437 του ΠΔΕ για να καλυφθεί ολόκληρη η χρονιά! Τα ευχολόγια δεν επαρκούν, αν δεν καλυφθούν άμεσα τα σοβαρά κενά…
  6. Την επόμενη βδομάδα αναμένονται προσλήψεις μουσικών για τα Μουσικά Σχολεία. Παραμένουν σε εκκρεμότητα οι προσλήψεις  Φιλολόγων και άλλων ειδικοτήτων στην Ειδική Αγωγή που πρέπει να γίνουν άμεσα για να λειτουργήσουν επιτέλους οι ΣΜΕΑΕ με πλήρες πρόγραμμα!

Αθήνα 19/9/2014



Νεκτάριος Κορδής,
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6977513534,
ηλ. δ/νση:  nekordis@yahoo.gr)


Βίκυ Αναγνώστη,
αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6979778287,
ηλ.δ/νση:vanagnosti@gmail.com)



                     εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο  των

Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]