Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΝΕΚΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΩΝ  (ΣΥΝΕΚ)

«ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΕΕ
ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Με αφορμή την ερώτηση:
(http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/9811485.pdf ) για τη λειτουργία των ΙΕΚ, που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή,  μέσω του εκπροσώπου της βουλευτή κ. Θ. Φορτσάκη διαπιστώνουμε τα παρακάτω:
1.     Με πλήρως απαξιωτικό τρόπο: «δεν φαίνεται να έχουν την απαραίτητη για την επαγγελματική εκπαίδευση τεχνογνωσία»!,  αναφέρεται στους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και στις γνώσεις που κατέχουν μέσα από τις σπουδές και την πολύχρονη διδακτική και την εργασιακή εμπειρία τους.
2.     Αναφέρεται στο «σύστημα διαθεσιμότητας καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα ΔΙΕΚ», μπερδεύοντας τον όρο διάθεση για συμπλήρωση διδακτικού ωραρίου με την διαθεσιμότητα, την οποία φροντίζει να μας υπενθυμίζει. Δεν την ξεχάσαμε…. Γνωρίζουν όλοι, ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί της ΤΕΕ που τη βίωσαν, ότι η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις στο δημόσιο, αποτελεί κεντρική πολιτική της ΝΔ και προσωπικά του αρχηγού της κ. Μητσοτάκη.
3.     Υπενθυμίζουμε τέλος πως ο νόμος για τη διάθεση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα ΙΕΚ για συμπλήρωση ωραρίου ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ το 2010 (ν.3879). Με απόφαση Υπουργού, αυταρχικά και χωρίς διαφάνεια. Σήμερα, μετά την τροποποίηση του νόμου, γίνεται από τα ΠΥΣΔΕ όπως και οι υπόλοιπες διαθέσεις για τη συμπλήρωση ωραρίου των εκπαιδευτικών (ν.4386/16).

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ
12 Γενάρη 2017Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου