ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ  (ΣΥΝΕΚ)
Τα φαντάσματα και οι εφιάλτες…
Σε κοινή δήλωσή τους οι Τομεάρχες  Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, στα πλαίσια ερώτησής τους προς τον Υπουργό Παιδείας, κάνουν λόγο: «για εκπαιδευτικούς «φαντάσματα», που εμφανίζονται για μια ή δύο ώρες την ημέρα στα σχολεία, ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντά τους και δημιουργούν, ουσιαστικά, οιωνεί κενά, που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων»!
Δεν μας εκπλήσσει η δήλωση των Υπευθύνων Παιδείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία έρχεται σε συνέχεια των σκληρών αντιεκπαιδευτικών πολιτικών νεοφιλελεύθερης κοπής που επιχείρησαν να επιβάλλουν στη χώρα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής τους.
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους υπεύθυνους του Τομέα Παιδείας  του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  ότι στα χρόνια των μνημονίων και  στα πλαίσια ασφυκτικών οικονομικών συνθηκών, καθώς το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι από τα φτωχότερα χρηματοδοτούμενα στην Ε.Ε.,  η Δημόσια Εκπαίδευση στηρίζεται στις πλάτες των συκοφαντημένων εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών,  που με το μεράκι, την ευαισθησία  και την ευσυνειδησία τους έχουν αναλάβει την εκπαίδευση των μαθητών/τριών της χώρας μας σε καιρούς χαλεπούς.
Προκαλεί οργή η γενικευμένη πλέον εκστρατεία των εκπροσώπων του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας για στοχοποίηση εν γένει του Δημόσιου Τομέα και η προσπάθεια δημιουργίας πόλωσης και αντιπαλότητας ανάμεσα στους εργαζόμενους του Δημόσιου και του ιδιωτικού Τομέα . Ο στόχος βέβαια είναι προφανής και δεν είναι άλλος από την ονείρωξη της ΝΔ για τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και κατά συνέπεια και του δημόσιου  σχολείου και τη σταδιακή ιδιωτικοποίησή του.  
 Δεν εφησυχάζουμε μπρος στους σχεδιασμούς της ΝΔ για σχολεία πολλών ταχυτήτων, σχολεία υποβαθμισμένα και σχολεία «Αρίστων», που θα επιλέγονται με όρους αγοράς, δηλαδή, με κουπόνια (vouchers) από γονείς και μαθητές- πελάτες» των σχολείων. Δεν κλείνουμε τα μάτια μας στους σχεδιασμούς για περαιτέρω μείωση του προϋπολογισμού για την Παιδεία που εξαγγέλθηκε από τον κ. Μητσοτάκη. Δεν παραβλέπουμε, επίσης, το όραμα  του Νεοφιλελεύθερου μετώπου  για την άρση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δημόσιου χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, όπως πρόσφατα εξαγγέλθηκε από το Βήμα της Βουλής. Και κυρίως δεν ξεχνάμε τις διαθεσιμότητες των 2.200 εκπαιδευτικών της τεχνικής εκπαίδευσης, ‘δια χειρός’  Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου εφαρμόστηκε η πρώτη απόπειρα ανθρώπινης αποψίλωσης του Δημόσιου σχολείου.
       Καταγγέλλουμε απερίφραστα  τον τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας που ενώ έχει τεράστιες ευθύνες για τη διάλυση  του δημόσιου σχολείου με τις πολιτικές που ακολούθησε όταν ήταν κυβέρνηση,  καταφέρεται συλλήβδην συκοφαντικά προς τους εκπαιδευτικούς των Δημόσιων Σχολείων. Των Δημόσιων Σχολείων που έχουν πληγεί βαριά από την πολύχρονη αδιοριστία και την υποχρηματοδότηση. Σε αυτές τις πραγματικές ανάγκες, καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της καλύπτοντας τα πραγματικά κενά της εκπαίδευσης με άμεσους, μαζικούς διορισμούς. Υπενθυμίζουμε, συνάμα ότι ο στόχος για μαζικούς μόνιμους διορισμούς αποτελεί για μας πρωταρχική διεκδίκηση και  σημείο αιχμής για το σύνολο του εκπαιδευτικού κινήματος.


Από τη Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ                                  12 Γενάρη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]