Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011


Ευ.Βενιζέλος: Παγώνουν οι μισθολογικές ωριμάνσεις στο Δημόσιο
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/06/2011
Αναστέλλει η κυβέρνηση από 1η Ιουλίου τις μισθολογικές ωριμάνσεις των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τη θέσπιση του νέου ενιαίου μισθολογίου, σύμφωνα με τις αλλαγές που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Μειώνει τη χρηματοδότηση του ΝΑΤ για το 2011 κατά 50 εκατ. ευρώ και από το 2012 και εφεξής κατά 100 εκατ. ευρώ για κάθε έτος σε σχέση με το 2010 και με υπουργική απόφαση αναπροσαρμόζονται από 1.7.2011 και εφεξής οι συντάξεις του Ταμείου ώστε να προκύπτει ισοσκελισμένος προϋπολογισμός.
Ορίζει ως διεκπεραιωτή των δανειακών συμβάσεων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων το Δημόσιο και προτείνει την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής ώστε να επιτρέπεται να ασκείται κοινοβουλευτικός έλεγχος στο Ταμείο. Και εξήγγειλε ανάλογο μηχανισμό τιμολόγησης του αγροτικού πετρελαίου με το πετρέλαιο θέρμανσης.
 Η ΑΥΓΗ

Γ.ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΣΤΑΘΗΣ -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

           Π. Ε.  ΑΙΓΑΛΕΩ

             Ρ. Φεραίου &  Π. Π. Γερμανού                              Αιγάλεω 29/6/11
                 Τηλ: 210- 5981935
 
 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
 
 
       Οι μάσκες έπεσαν. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδειξε για άλλη μία φόρα το αληθινό της πρόσωπο. Μετά τις απειλές περί τανκς, προχώρησε σε όργιο καταστολής, βίας και κρατικής προβοκάτσιας, εξαπολύοντας χημικό πόλεμο ενάντια στις χιλιάδες λαού που διαδήλωναν (28 και 29 Ιουνίου) ενάντια στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, στα μνημόνια, ενάντια στους διαχειριστές και στις πολιτικές επιλογές τους.
 
       Προσπάθησε με χρήση ωμής βίας και τόνων δακρυγόνων να εκκενώσει την πλατεία Συντάγματος, την πλατεία της οργής, όπου εδώ και 35 ημέρες αποτελεί το κέντρο αντίστασης της εργαζόμενης πλειοψηφίας, της νεολαίας και του λαού μας. Προσπάθησε να διαλύσει τα μαζικά μπλοκ εργαζόμενων και σωματείων μέσα και γύρω από την πλατεία, να τρομοκρατήσει τον κάθε απλό πολίτη για να επιβάλλει την πολιτική της λεηλασίας του κοινωνικού πλούτου.
 
     Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω καταγγέλει τη βάρβαρη επίθεση της Αστυνομίας στα γραφεία της ΔΟΕ και το βαρύ τραυματισμό των συναδέλφων μας Παντελή Βαϊνά (μέλος Δ.Σ και αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Π.Ε Γ΄Αθήνας), Θεόφιλου Μουστάκα (συνδικαλιστής, μέλος του Συλλόγου μας) και του Ακρίτα Καλούση (μέλους του Δ.Σ της ΔΟΕ).
 
       Οι συνάδελφοι τραυματίστηκαν στην είσοδο των γραφείων της Ομοσπονδίας όπου είχαν καταφύγει εκατοντάδες εκπαιδευτικοί για να γλιτώσουν από τη δολοφονική μανία των ανδρών των ΜΑΤ που πετούσαν πέτρες, μάρμαρα, χειροβομβίδες κρότου, χημικά δακρυγόνα προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι φωτογραφίες και τα σχετικά βίντεο δείχνουν τον τρόπο που χτύπησε η Αστυνομία. Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα. Σημειώνουμε πως οι διμοιρίες που είχαν αποκλείσει την περιοχή δεν επέτρεπαν στα ασθενοφόρα να πλησιάσουν και να πάρουν τους τραυματίες για περίπου μία ώρα.
 
Σήμερα τα νοσοκομεία γέμισαν από τραυματίες διαδηλωτές. Όμως η Κυβέρνηση πρέπει να ξέρει ότι το όργιο καταστολής δε μας φοβίζει. Η ψυχή του λαού μας είναι αδούλωτη. Το Σύνταγμα ΔΕ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ό,τι και αν κάνουν.
 
Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα για την ανατροπή κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ, κεφαλαίου, για την ανατροπή των μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, και όλων των πυλώνων τους.
 
Θα συνεχίσουμε άφοβα τον αγώνα για να μην ξεπουληθεί η πατρίδα μας στις Τράπεζες και στους τοκογλύφους.
Θα συνεχίσουμε άφοβα διεκδικώντας τη μη αναγνώριση – διαγραφή του χρέους.
 
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ -  ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ -  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
 
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
 
ΟΛΟΙ στους ΔΡΟΜΟΥΣ
 

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

ΣΤΑΘΗΣ -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


χημικά ο Γιωργάκης

Κι όμως! Είμαι απολύτως βέβαιος ότι πολλοί απ' τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κι όποιους άλλους υπερψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, δεν το έχουν διαβάσει. Πάλι τα ίδια, πάλι οι ίδιοι. Ομως αυτήν τη φορά τα ονόματα καταγράφονται. Αυτήν τη φορά όλοι -μα- όλοι γνωρίζουμε ότι όσοι ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο θα λογοδοτήσουν...

Κι αυτό βεβαίως δεν είναι απειλή, είναι υπόσχεση! Υποχρέωση και καθήκον.
Εγραφε χθες καλός συνάδελφος σε μεγάλη σοβαρή και λαϊκή εφημερίδα (σ.σ.: οι υπογραμμίσεις δικές μου): «Οταν όμως απειλείται η συνοχή ενός κράτους, τότε αυτό είναι υποχρεωμένο να αξιοποιήσει ό,τι εργαλεία έχει. Αρα και τον στρατό».
Ετσι απλά!...
Εχουμε ξεφύγει...
Εδώ τα επιχειρήματα σηκώνουν τα χέρια ψηλά και παραδίδονται στα... τανκς.
Είναι όμως θλιβερό! Τριάντα χρόνια ειρήνης, ευμάρειας (για πολλούς), ευκολότερης απ' όσον παλιότερα πρόσβασης στη μόρφωση, αντί να έχουν οξύνει τις συνειδήσεις πολλών εξ ημών προς ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις για το καλύτερο όλων, έχουν αντιθέτως
αμβλύνει τα αντανακλαστικά μας στο μέτρο ενός ιδιώτη, ευχαριστημένου που τα δεινά της πόλης ακόμα δεν τον αγγίζουν...
Ηδη λίγες μέρες τσάρος της οικονομίας (ένα ακόμα γελοίο κλισέ) ο κ. Βενιζέλος και
κάθε μέρα που περνάει κι ένα νέο χαράτσι σκαρφίζεται. Κι αρχίζουν κατά τούτο οι φόροι που επιβάλλει να προσομοιάζουν στα απίθανα επιδόματα με τα οποία εκμαύλιζαν οι κυβερνήσεις τους πελάτες τους στον δημόσιο τομέα, λόγου χάριν το επίδομα «καύσης ξύλων». Ούτω πώς
ο Μπενύτο είναι ικανός να επιβάλει φόρο σε όσους ακούνε τις αγορεύσεις του -ένα ευρώ τη λέξη! να φαλιρίσει το σύμπαν! Ή να
επιβάλει φόρο βλακείας σε όσους πίστεψαν τον Γιωργάκη, ή έκτακτη εισφορά σε όσους εκνευρίζει ο Πάγκαλος! Οπως ο ανεκδιήγητος προκάτοχός του επέβαλε «κίνημα αποδείξων» (ίσως ό,τι πιο ηλίθιο από κτίσεως Ρώμης, αν εξαιρέσει κανείς τον Ραν ταν πλαν) έτσι και ο κ. Βενιζέλος είναι ικανός να επιβάλει ένα «κίνημα φόρων», όντως ό,τι πιο θανατηφόρο απ' όταν άρχισε να εισπράττει οβολούς κι έγινε σκλάβος της μισθωτής εργασίας ο Χάροντας...

Ο ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ!

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ


Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ
ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η κοινωνική αντίδραση ενάντια στην κοινωνική βαρβαρότητα φουντώνει μέσα από πολύμορφες δράσεις. Η συνάντηση του εργατικού κινήματος με τους αγανακτισμένους στις πλατείες δημιουργούν κοινωνικά γεγονότα μεγάλης κλίμακας που αμφισβητούν τις σημερινές ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλαϊκές πολιτικές και δημιουργούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για μια άλλη πολιτική.
Η Κυβέρνηση είναι απογυμνωμένη, είναι πολιτικά αδύναμη και παράλληλα καταδικασμένη εξ αιτίας των πολιτικών της και μας οδηγεί σ’ ένα μοντέλο κοινωνικής γενοκτονίας.
Δύο μέρες τώρα στο Σύνταγμα επιδίδεται σε μια άγρια φασιστικού τύπου επίθεση σε βάρος των χιλιάδων διαδηλωτών, ανταγωνίζεται σε πρακτικές και σε μέσα που χρησιμοποιεί πρακτικές που εφαρμόστηκαν στις πιο φαύλες περιόδους της νεότερης ιστορίας της χώρας.
Εξελίσσεται σε μια επικίνδυνη Κυβέρνηση, εκβιάζει με τα τανκς, ασκεί βία στους διαδηλωτές χρησιμοποιεί προβοκάτσιες και προβοκάτορες για να ανατρέψει το δικαίωμα χιλιάδων πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά.
Καταγγέλλουμε τη βάρβαρη επίθεση σήμερα το πρωί ενάντια σε συνδικάτα εργαζομένων και πολιτών, που διαμαρτύρονταν, ιδιαίτερα, στον Ευαγγελισμό και το Καλλιμάρμαρο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων ανάμεσα σε αυτούς και του στελέχους της Αυτόνομης Παρέμβασης και αντιπροέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ Γ. Χαρίση.
Η Κυβέρνηση αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη για τους τραυματισμούς δεκάδων διαδηλωτών στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους. Την καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να σταματήσει τις προκλήσεις και τη χρήση της βάρβαρης αστυνομικής βίας απέναντι στους ειρηνικούς διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος.
Η αστυνομική βία και οι οργανωμένες προβοκάτσιες δεν θα αναστείλουν τον αγώνα των εργαζόμενων και του λαού απέναντι στην κοινωνική βαρβαρότητα που προωθεί η Κυβέρνηση και η Τρόικα.
29-6-2011

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ Ή ΤΑΝΚΣ!


ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ - ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ - ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ - ΥΒΡΙΖΟΥΝ!
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΗΣ ΕΕ!
Μετά τη Μαρία Δαμανάκη η οποία έθεσε ευθέως το φοβικό δίλημμα μεσοπρόθεσμο ή δραχμή και χάος, έρχεται ο Θ. Πάγκαλος με συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα "El Mundo" να χοντρύνει ακόμα περισσότερο τη "διλημματολογία", με μιααποκρουστική αντιδημοκρατική κινδυνολογίαπου γυρίζει τη χώρα πίσω στις πιο ανώμαλες περιόδους!
Ο Θ. Πάγκαλος είπε ανερυθρίαστα ότι αναπορριφθεί το μεσοπρόθεσμο και η χώραφύγει από το ευρώ, τότε είναι βέβαιον ότι οστρατός θα έβγαζε στους δρόμους τανκς.
Αν τα τανκ είχαν βγει στους δρόμους την 21η Απριλίου του 1967 για να "προστατέψουν τη χώρα από την εκφυλισμένη δημοκρατία (!)" και εισέβαλαν τη 17η Νοέμβρη του '73 στο Πολυτεχνείο για να"επιβάλουν το νόμο και την τάξη(!)", τώρα, κατά τον Θ. Παγκαλο, τα τανκς θα βγουν στους δρόμους, αν φύγει η χώρα από το ευρώ, για να προστατέψουν... τις τράπεζες από τα "τρομοκρατημένα πλήθη" που θα ζητούν τις καταθέσεις τους!
Μια τόσο χοντροκομμένη, αηδιαστική και ευθέως αντιδημοκρατική κινδυνολογία, προκειμένου να διασωθεί το μεσοπρόθεσμο - έκτρωμα αλλά και για να μη κλονισθεί ανεπανόρθωτα στο λαό η αστική συναίνεση που υπάρχει στις κορυφές γύρω από το ευρώ, ίσως να είναι πρωτοφανής όχι μόνο για ταεγχώρια αλλά και τα διεθνή χρονικά!
Είναι πλέον προφανές ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και γενικότερα το αστικό κατεστημένο έχουν περιέλθει σε τέτοια κατάσταση πανικού, ένδειας επιχειρημάτων και ανυπαρξίας πειστικότητας, ώστε καταφεύγουν σε καταστάσεις εκτροπής, τις οποίες ανασύρουν για να φοβίσουν τους πολίτες!
Η Ίσκρα επαναλαμβάνει ότι μια έξοδος της χώρας μας από το ευρώ, στο πλαίσιο μιας προοδευτικής διεξόδου από τη σημερινή κρίση, όχι μόνο δεν θα επιφέρει τη συντέλεια του κόσμου και δεν θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις ιδιαίτερα για τις καταθέσεις των πολιτών αλλά και είναι αναγκαία καιεπιβεβλημένη προκειμένου να ανασάνει ο ελληνικός λαός και να εφαρμοστεί με συνέχεια, συνέπειακαι επιτυχία ένα ελπιδοφόρο πρόγραμμα προοδευτικής αναπτυξιακής, παραγωγικής, κοινωνικής και οικολογικής ανασυγκρότησης της χώρας!
ΠΗΓΗ: ISKRA
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΛΟΪΖΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ''ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ''
«ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΛΟΪΖΟΥ, ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 'Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ»

Αθήνα
27/6/2011
ΑΠΟ: Μυρσίνη Λοΐζου
ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Το σύνολο των ΜΜΕ Ανοιχτή
 Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.
Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής:
Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου Λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν.

Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες. Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον Δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.
Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το "Καλημέρα Ήλιε" στις Κομματικές σας συγκεντρώσεις. Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι.
Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.
Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία.
Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος.
Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα.
Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον Λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου.
Επειδή όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του Λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε.
Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας.
Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει.
Μυρσίνη Λοΐζου

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΠΑΣΚ-ΠΑΜΕ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΛΕΥΚΟ
ΕΛΑΒΕ 194 ΨΗΦΟΥΣ ΥΠΕΡ ΚΑΙ 204 ΚΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 15ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Αγωνιζόμαστε για:
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ» ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΕ ΔΝΤ

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ


Στο γενικό πολιτικό πεδίο, το Μεσοπρόθεσμο (Μνημόνιο 2) σε συνδυασμό με το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που επιβάλλεται με αυταρχικό τρόπο από το κυρίαρχο χρηματοπιστωτικό Κεφάλαιο, αποτελεί τη μεγαλύτερη επίθεση που έχει εξαπολυθεί μεταπολεμικά ενάντια στους εργαζόμενους της χώρας μας.
Η κυβέρνηση της χώρας μας συνυπογράφοντας αυτό το Σύμφωνο μας οδηγεί από τη λιτότητα του Μνημονίου στη διαρκή λιτότητα.
Οι εργαζόμενοι της χώρας μας όπως και των άλλων αδύναμων και χρεωμένων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης οδηγούνται στο όνομα της μείωσης του δημοσίου χρέους και των ελλειμμάτων που το ίδιο το Κεφάλαιο δημιούργησε, σιδεροδέσμιοι σε μια βίαιη φτωχοποίηση όπου θα κυριαρχούν οι τριτοκοσμικοί μισθοί, η πλήρης ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η ανατροπή των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και τα υψηλότατα ποσοστά ανεργίας, ως αποτέλεσμα των πολιτικών της λιτότητας.
Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση και συγκεκριμένα η εκποίηση δημόσιας περιουσίας αμύθητης κοινωνικής και οικονομικής αξίας αντί 50 δις. € και η εφαρμογή μονίμως μνημονιακών πολιτικών που θα «συνταγματοποιηθούν»- νομοθετηθούν ως αντάλλαγμα για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου και τη μικρή μείωση του επιτοκίου είναι όχι μόνο βαρύτατες και απαράδεκτες αλλά επιτείνουν τα καταστροφικά αδιέξοδα της οικονομίας και εξασφαλίζουν την συνέχιση της πολιτικής αφαίρεσης εισοδημάτων και δικαιωμάτων από τους εργαζόμενους.  
Με το «μνημόνιο 4» προβλέπεται η ενεργοποίηση της «ειδικής ομάδας εκπαιδευτικής πολιτικής με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος και της αποτελεσματικότερης χρήσης πόρων» που προβλέπονταν και στο «μνημόνιο 3». Έτσι η ελληνική εκπαίδευση τίθεται ουσιαστικά και τυπικά υπό την κηδεμονία του ΔΝΤ μιας και θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να υλοποιεί τις προτάσεις της ειδικής ομάδας και αυτό θα ελέγχεται από την τρόικα!! (μνημόνιο  4). Έτσι πλέον οι αποφάσεις για τη λειτουργία της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων θα λαμβάνονται με αυστηρώς λογιστικά κριτήρια έχοντας ως δηλωμένο στόχο το «φτηνό σχολείο». Με το «νέο σχολείο της αγοράς» πρέπει να υπάρξει με κάθε τρόπο εξοικονόμηση κόστους, οικονομίες κλίμακας και αναζήτηση των φθηνότερων λύσεων αδιαφορώντας για τις σοβαρές εκπαιδευτικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με τις δραματικά μειωμένες δαπάνες για την παιδεία για το 2011 (2,69 % του ΑΕΠ), οι οποίες θα μειωθούν ακόμη περισσότερο με το «μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής» στο δραματικό 2,24 % του ΑΕΠ το 2015.
Συνολικά, οι συνέπειες αυτής της εκπαιδευτικής πολιτικής είναι καταλυτικές:
·       Υποβάθμιση της γενικής/ανθρωπιστικής παιδείας και ενίσχυση της στροφής προς την εκμάθηση δεξιοτήτων.
·       Ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων και διακρίσεων και περιορισμός της κοινωνικής κινητικότητας μέσω της εκπαίδευσης.
·       Παροχή απλής κατάρτισης και πιστοποιημένων δεξιοτήτων σε ένα χαώδες σύμπαν αποσπασματικών πληροφοριών, που αδυνατούν να συγκροτηθούν σε συμπαγές και κριτικό εργαλείο κατανόησης του εαυτού, της κοινωνίας και του κόσμου.
·       Μετατροπή της εκπαίδευσης από δημόσιο κοινωνικό αγαθό και υποχρέωση του κράτους σε εμπόρευμα.
·       Προώθηση της ιδιωτικοποίησης σε όλο το εκπαιδευτικό φάσμα και η δραστική μείωση των δημόσιων επενδύσεων. 
·       Στενότερη σύνδεση της εκπαίδευσης, της επιστήμης, της έρευνας και της τεχνικής με τις επιδιώξεις των αγορών και την ανάγκη ανταγωνισμού των επιχειρήσεων.
Ταυτόχρονα με τις αλλαγές στο επίπεδο Σχολικής Μονάδας που προτείνονται, το Υπουργείο σχεδιάζει να μετατρέψει τους Δ/ντές σε μάνατζερ αποσπασμένους από το σύλλογο διδασκόντων, που θα ελέγχουν και θα καθορίζουν σχεδόν τα πάντα μέσω της αυτοαξιολόγησης. Επιδιώκει να καταργήσει τη συλλογικότητα και το δημοκρατικό τρόπο λήψης των αποφάσεων στους συλλόγους διδασκόντων, να περιορίσει τις αρμοδιότητες του συλλόγου διδασκόντων, να αυξήσει το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών,  να περάσει την αντίληψη (μέσω της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας) ότι ο εκπαιδευτικός φέρει τις βασικότερες ευθύνες για τα δεινά της δημόσιας εκπαίδευσης.
Η Κυβέρνηση επιδιώκει μέσα από τη θεσμοθέτηση ενός νέου μισθολογίου στο δημόσιο τομέα να περικόψει ακόμα περισσότερο  τις αμοιβές μας, μέσω της κατάργησης των επιδομάτων και  της σύνδεσης μισθού με την «απόδοση».
Νέα μείωση των συντάξεών μας σχεδιάζεται με την νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης στην επικουρική ασφάλιση μέχρι 30-6-11 όπως προβλέπεται από το μνημόνιο. Η Κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται να επιχορηγήσει τα επικουρικά μας  ταμεία, αλλά  τα οδηγεί με την πολιτική της στη διάλυση και την κατάργηση.
Η υγειονομική μας περίθαλψη υποβαθμίζεται συνέχεια. Ο ΟΠΑΔ, δεν καλύπτει πλέον σειρά ιατρικών πράξεων και εργαστηριακών εξετάσεων και πρέπει να τις πληρώνουμε οι ίδιοι. Αποτέλεσμα της οικονομικής κατάστασης του οργανισμού είναι σε αρκετές περιπτώσεις να πληρώνουμε ακόμα και τα φάρμακα.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά την αντισυνταγματική εκτροπή και την επιβολή του Μνημονίου, όλοι εμείς, τμήματα ενός πανεργατικού - πανεκπαιδευτικού μετώπου, θα πρέπει να σηκώσουμε το γάντι, να οργανώσουμε την πάλη. με κινητοποιήσεις, πρωτοβουλίες, απεργίες, πολύμορφες δραστηριότητες, για να ανακόψουμε τη λαίλαπα. Για να διασώσουμε κατακτήσεις δεκαετιών. Για να περιφρουρήσουμε τα δημόσια αγαθά από το ξεπούλημα. Για να μην πληρώσουμε το χρέος που αυτοί δημιούργησαν και να επιβάλουμε τη διαγραφή του. Για να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα πάλης, διεξόδου και ανατροπής.
Είναι πια φανερό πως δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να αντιπαλέψουμε την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ μαζικά, ενωτικά, μαχητικά. Με οργάνωση και συλλογική δράση. Με την ενίσχυση των συνδικάτων. Ενιαίο παλλαϊκό, πανεκπαιδευτικό μέτωπο. Κανένας μόνος του!


ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ
(με βάση το πλαίσιο των δύο τελευτραίων συνεδρίων και των πρόσφατων ΓΣ των προέδρων ΕΛΜΕ)


1.           Άμεση αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% τουλάχιστον του ΑΕΠ ή στο 15% του Κρατικού Προϋπολογισμού. Όχι στις δραματικές περικοπές του νέου προϋπολογισμού για την παιδεία. Όχι στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων.
2.           ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Όχι στις νέες περικοπές των μισθών μας που ετοιμάζει με την προώθηση του μισθολογίου στο πλαίσιο του επικαιροποιημένου μνημονίου και του «μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής». Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι με τους οποίους έγιναν περικοπές στους μισθούς μας. Γνήσιες και ουσιαστικές κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με ενσωμάτωση των γενικών επιδομάτων στο βασικό, ώστε ο μισθός του νεοδιόριστου να διαμορφωθεί στα 1.400 ευρώ καθαρά, με αναλογικές αυξήσεις στα υπόλοιπα μισθολογικά κλιμάκια. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Διπλασιασμός και σύνδεση (ως ποσοστό) της ωρομίσθιας αποζημίωσης με τις συνολικές αποδοχές του εκπαιδευτικού. Άμεση καταβολή της ειδικής παροχής των 176 € και του συνόλου των αναδρομικών για όλους και ενσωμάτωσή της στο βασικό μισθό.
3.           ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ: Να καταργηθεί ο νόμος 3865/10 με τον οποίο αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας για σύνταξη και μειώθηκαν οι συντάξεις. Όχι στο ξεθεμελίωμα του ασφαλιστικού συστήματος. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων «Σιούφα», «Ρέππα», «Πετραλιά». Πλήρης σύνταξη με 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας. Ουσιαστική κρατική επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων ΤΩΡΑ, και ιδιαίτερα του ΤΠΔΥ και του ΟΠΑΔ, προκειμένου να ανταποκριθούν στις άμεσες υποχρεώσεις τους. Καμιά περικοπή σε επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ.
4.           ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ: Να καταργηθεί ο νέος νόμος του Υπουργείου Παιδείας («πολυνομοσχέδιο»-ν.3948/10). Σταθερή και μόνιμη εργασία στην εκπαίδευση. Κατάργηση ΑΜΕΣΑ του θεσμού του ωρομισθίου και του αναπληρωτή μερικού ωραρίου. Είμαστε αντίθετοι με τις συμβάσεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ, να μετατραπούν άμεσα σε συμβάσεις κανονικών αναπληρωτών. Να διοριστούν άμεσα όλοι οι συνάδελφοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα διορισμού (ΑΣΕΠ και πίνακες προϋπηρεσίας) από το Σεπτέμβρη  του 2010. Να αναγνωριστεί ολόκληρη η προϋπηρεσία των αναπληρωτών-ωρομισθίων (και μετά τις 30-6-2010). Περιορισμός των προσλήψεων αναπληρωτών αυστηρά στις περιπτώσεις πραγματικής αναπλήρωσης (όπως και ο ν. 1566/85 ορίζει). 12μηνη σύμβαση για τους αναπληρωτές με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Κατάργηση του «Καθηκοντολογίου». Όχι στην αξιολόγηση – χειραγώγηση των εκπαιδευτικών. Όχι στην κοινωνική κατηγοριοποίηση των σχολείων μέσω της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.  Όχι στο θεσμό του μέντορα.
Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το εργασιακό καθεστώς και τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις θέσεις της ΟΛΜΕ. 
5.           ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ: Δημόσια, 12χρονη υποχρεωτική και πραγματικά δωρεάν Εκπαίδευση. Υλοποίηση της πρότασης της ΟΛΜΕ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Καμία επιβάρυνση στον οικογενειακό προϋπολογισμό για μόρφωση και εκπαίδευση των μαθητών /-τριών.
Νομοθετική ρύθμιση τώρα για ανώτατο όριο μαθητών/-τριών στο τμήμα το 25, 20 στις κατευθύνσεις και την ΤΕΕ και 10 μαθητές ανά καθηγητή  στα εργαστήρια.
Να καταργηθεί ο κλειστός αριθμός εισακτέων για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια σε όλα τα παιδιά.
Διαφωνούμε κατηγορηματικά με οποιαδήποτε κατεύθυνση περιφερειακής οργάνωσης της εκπαίδευσης (σε διορισμούς, διαχείριση προσωπικού, αναλυτικά προγράμματα κ.λπ.). Όχι στα μέτρα που προωθούν την ιδιωτικοποίηση στη δημόσια εκπαίδευση.
Ουσιαστική στήριξη της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σύμφωνα με τις προτάσεις της ΟΛΜΕ, όπως: υπαγωγή στο Υπ. Παιδείας όλων των σχολικών μονάδων που προσφέρουν σήμερα δευτεροβάθμια τεχνικο-επαγγελματική εκπαίδευση και ανήκουν σε άλλα υπουργεία, μεταλυκειακό έτος ειδίκευσης.
6.           ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ: Καθιέρωση ετήσιας περιοδικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών με την ευθύνη των ΑΕΙ-ΑΤΕΙ και με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα.


Απέναντι στη λαίλαπα που ήρθε και συνεχίζεται οι εργαζόμενοι βροντοφωνάζουμε πως υπάρχει λύση.   Υπάρχει άλλη πολιτική!
Να καταργηθεί το βάρβαρο και δουλοπρεπές μνημόνιο κυβέρνησης - ΕΕ - Δ.Ν.Τ.
·                     Το χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.
·                     Να αυξηθεί η φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, των χρηματιστηριακών συναλλαγών  και της εκκλησιαστικής περιουσίας.
·                     Να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα προϊόντα-υπηρεσίες πολυτελείας και να μειωθεί στα είδη πρώτης ανάγκης.
·                     Να μειωθούν οι στρατιωτικές δαπάνες.
·                     Να ληφθούν μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής εκείνων που συστηματικά φοροδιαφεύγουν.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ,  ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

1.    Οργάνωση Ενημερωτικής Καμπάνιας  για το σύνολο του πληθυσμού με θέμα τις επιπτώσεις των μέτρων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ (μνημονίων και μεσοπρόθεσμου) στην εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό.
2.    Συγκρότηση και ανάπτυξη με πρωτοβουλία των ΕΛΜΕ δικτύων αλληλεγγύης για τη στήριξη των μαθητών μας, με οργάνωση βοηθητικών μαθημάτων σε εθελοντική βάση αλλά και ευρύτερα στήριξη των θυμάτων της οικονομικής κρίσης και των κατεδαφιστικών πολιτικών κυβέρνησης, Τρόικας και ΣΕΒ, με τη στήριξη σχετικών πρωτοβουλιών που αρχίζουν να αναπτύσσονται στις γειτονιές και στους δήμους.
3.    Συμμετέχουμε και συμβάλλουμε ενεργά στα κοινωνικά κινήματα που αναπτύσσονται στις πλατείες και τους δρόμους της χώρας, αλλά και τα κινήματα που ήδη έχουν δημιουργηθεί ενάντια στις αυξήσεις στα εισιτήρια των ΜΜΜ και στα διόδια. Αντιδρούμε μαζί με όλους τους πολίτες στην πληρωμή των νέων χαρατσιών στο εισόδημά μας. Σε κάθε περίπτωση αναπτύσσουμε την αλληλεγγύη και τον συντονισμό της δράσης σε όποιον τομέα εκδηλώνεται η επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικας. Στηρίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα των εργαζόμενων στις δημόσιες υπηρεσίες που παρέχουν κοινωνικά αγαθά (συγκοινωνία, υγεία, ρεύμα, νερό κλπ). Η αλληλεγγύη, η επεξεργασία κοινών στόχων, η δημιουργία κοινών πλαισίων αναφοράς στα μεγάλα ζητήματα, η μάχη κατά των διακρίσεων σε βάρος της νέας γενιάς πρέπει να διαπερνούν  την καθημερινή μας δράση.
4.    Συνεχίζουμε την προσπάθεια για συντονισμό των ομοσπονδιών της παιδείας και των γονιών για κοινές κινητοποιήσεις. Κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα και ομοσπονδίες δημόσιου αλλά και ιδιωτικού τομέα για κοινό μέτωπο στήριξης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, κοιν. ασφάλιση). Να δημιουργήσουμε συμμαχίες που θα λειτουργήσουν ως ασπίδα για την προστασία των κοινωνικών αγαθών στον τόπο μας (παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση-εργασία) σε όφελος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και όλου του λαού. Ο συντονισμός να περιλαμβάνει και το συντονισμό σε τοπικό επίπεδο των αντίστοιχων πρωτοβάθμιων συνδικάτων αλλά και άλλων χώρων, εφόσον αυτό είναι εφικτό. Στο πλαίσιο αυτό επιβάλλεται να συνεχιστεί και να διευρυνθεί η στενή επικοινωνία και ο συντονισμός των δύο εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ).
5.    Ενόψει της νέας χρονιάς θα πρέπει να προβληματιστούμε για το πώς θα μπορέσουμε να συμβάλουμε ως συνδικαλιστικό κίνημα στην ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση των εργαζομένων. Να συζητήσουμε μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα για τον καλύτερο συντονισμό όλων των δυνάμεων της εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη ενός ρωμαλέου κινήματος που θα ακυρώσει αυτή την πολιτική. Να συζητήσουμε στον κλάδο για την καλύτερη οργάνωση των αγώνων, ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος από ΕΛΜΕ, στην οργάνωση των αντιστάσεων στους Συλλόγους Καθηγητών με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή των συναδέλφων στις δράσεις του Α/βάθμιου – ΟΛΜΕ. Να ρίξουμε ιδιαίτερο βάρος στην με κάθε μέσο ενημέρωση των γονέων και των μαθητών μας για τις επιπτώσεις αυτών των μέτρων στην εκπαίδευση των παιδιών του λαού μας. Τελική μας επιδίωξη η δημιουργία ενός πανίσχυρου μετώπου εργαζομένων, που θα συντρίψει την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του Δ.Ν.Τ και θα ακυρώσει το δουλοπρεπές μνημόνιο, προς όφελος του εργαζόμενου λαού

Με βάση το παραπάνω πλαίσιο και επειδή διαπιστώνουμε πως εφόσον ψηφιστούν τα μέτρα του μεσοπρόσθεσμου πλαισίου και οι αντίστοιχοι νόμοι οι μισθοί μας και οι συντάξεις μας θα καταβαραθροθούν και οι εργασιακές μας σχέσεις θα γυρίσουν στον μεσαίωνα, η δε δημόσια εκπαίδευση με τις νέες περικοπές που θα υποστεί και τις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας θα οδηγηθεί σε βαθύτατη υποβάθμιση,
Το συνέδριο της ΟΛΜΕ αποφασίζει την οργάνωση  απεργιακών κινητοποιήσεων στα μέσα του Σεπτέμβρη προκηρύσσοντας  ………….. και νέες ΓΣ άμεσα για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Με την έναρξη της νέας χρονιάς οργανώνουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα συσκέψεων, περιοδειών και ενημερώσεων των εκπαιδευτικών αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εξουσιοδοτείται για τη συγκεκριμενοποίηση αυτού του προγράμματος.
Παράλληλα το συνέδριο της ΟΛΜΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να μη ψηφίσει κανένα νέο νόμο την περίοδο του καλοκαιριού, είτε αυτός πρόκειται για εκπαιδευτικά ζητήματα (νέο λύκειο, τεχνολογικό λύκειο, διοικητική αναδιάρθρωση κ.λ.π_, είτε για θέματα μισθών, συντάξεων και εργασιακών σχέσεων. 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΓΙΑ ΔΣ ΟΛΜΕ

ΨΗΦΙΣΑΝ 423  ΑΠΟ 424 ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ

ΑΚΥΡΑ 2

ΔΑΚΕ 120, 3 ΕΔΡΕΣ
ΠΑΣΚ 107 , 3 ΕΔΡΕΣ
ΣΕΚ 80, 2 ΕΔΡΕΣ
ΠΑΜΕ 59, 2 ΕΔΡΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 51, 1 ΕΔΡΑ
ΑΓΩΝ.ΚΙΝΗΣΕΙΣ  2
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ 2


Συνάδελφοι
Μετά τη χθεσινή εξέλιξη στο 15ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ  θεωρώ ότι η παράταξη οφείλει άμεσα ( ακόμη και σήμερα) να βγάλει μια απλή ανακοίνωση με 4 βασικούς άξονες:
1.       Να διατυπωθεί η ξεκάθαρη άποψη των ΣΕΚ προς την Εκπαιδευτική Αριστερά για Ενωτικά ψηφοδέλτια  μπροστά  στις τόσο κρίσιμες εξελίξεις.
2.       Να αναφερθεί  η άρνηση  στην πρόταση αυτή και η προσπάθεια των Παρεμβάσεων  κυρίως, με τη λογική των διαδρόμων και της κουβεντούλας, να επηρεάσουν  τους αντιπροσώπους  του δικού μας χώρου για να τους στηρίξουν!
3.       Να δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο απόφασης του 15ου συνεδρίου  και να αναφερθεί ότι απορρίφθηκε από ΠΑΣΚ-ΠΑΜΕ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ .
4.       Οι  καθηγητές οφείλουν να ξέρουν  ποιοι είναι εκείνοι που με τη στάση τους δεν επέτρεψαν  σε ένα πολιτικό συνέδριο να βγάλει και μια πολιτική απόφαση και οδηγούν την ομοσπονδία σε  μαρασμό και διάλυση.

Υ.Γ.  Συνάδελφοι  εδώ και 23 χρόνια που βρίσκομαι στη Μέση Εκπαίδευση παλεύω με όλες μου τις δυνάμεις  για την ενότητα της Αριστεράς και πολύ περισσότερο της Εκπαιδευτικής Αριστεράς. Είχα την τιμή να είμαι ο πρώτος σύνεδρος  που μίλησε στο συνέδριο μετά τις τοποθετήσεις των Παρατάξεων. Στην ομιλία μου τόνισα την αναγκαιότητα της ενότητας  που θα έδινε μια άλλη προοπτική  σε μια τόσο ζοφερή  κατάσταση  υπενθυμίζοντας σε όλους ότι για μας Ο ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ  αλλά οι  καταστροφικές πολιτικές που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους.
Μετά τη χθεσινή εμπειρία το λιγότερο  που νοιώθεις είναι πίκρα και απογοήτευση.
Σχετικά με την πολιτική απόφαση  δεν περίμενα κάτι διαφορετικό  από την ΠΑΣΚ και  δυστυχώς από το ΠΑΜΕ. Από την άλλη μεριά όμως, η στάση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ  αποτελεί  όνειδος και πολιτικό τυχοδιωκτισμό!  Η ηγεσία τους μετά την απόρριψη  του σχεδίου απόφασης  με πλατιά χαμόγελα  πανηγύριζαν  μιλώντας για  πολιτική νίκη! Αποτελεί άραγε πολιτική νίκη το σχέδιο 11 σημείων που παρουσίασαν στη συνέχεια  απαιτώντας να ψηφιστούν ξεχωριστά το καθένα! Με αποτέλεσμα να ψηφιστούν  3-4 με την ΠΑΣΚ και το ΠΑΜΕ να δηλώνουν ΠΑΡΩΝ και τη ΔΑΚΕ να δίνει γραμμή ανάλογα με το κάθε σημείο…
Συγχαρητήρια σύντροφοι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ  το «αριστερόμετρό» σας χτύπησε κόκκινο!!!
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΡΔΗΣ – Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ